Συρία: Συγκρούσεις στρατού με ένοπλους Τουρκμένους στη Λαττάκεια




Νοέμβριος 27, 2015.

Συγκρούσεις ξέσπασαν μεταξύ του στρατού της Συρίας και των Τουρκμένων ενόπλων στην επαρχία Λαττάκεια, βορειοδυτικά της Συρίας, σύμφωνα με αραβική πηγή πληροφοριών.


Η πηγή ανέφερε ότι οι συγκρούσεις ξέσπασαν τα ξημερώματα της Παρασκευής στη βόρεια περιοχή και περιγράφηκαν ως ‘βίαιες’.

Οι εξελίξεις αυτές ακολούθησαν μετά  τον έλεγχο  των οροσειρών της περιοχής από τον συριακό στρατό και την προώθηση τους σε χωριά Τουρκμένων.

Το αραβικό δημοσίευμα επισημαίνει ότι η Τουρκία είχε επικρίνει τη Ρωσία για βομβαρδισμούς από αεροσκάφη της σε περιοχές όπου βρίσκονται οι Τουρκμένοι, ενώ αντίθετα η Μόσχα ανέφερε ότι στην περιοχή υπάρχουν τρομοκράτες.

Στις περιοχές της βόρειας δυτικής Συρίας, δίπλα στα σύνορα με την Τουρκία, υπάρχει μια μειονότητα Τουρκμένων, που είναι κυρίως Τούρκοι, ενώ ορισμένοι Τουρκμένοι υπάρχουν και σε περιοχές του Ιράκ.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ