Σαουδάραβας δημοσιογράφος καλεί Εβραίους και Μουσουλμάνους κατά των Χριστιανών




Νοέμβριος 5, 2015.

Ένας από τους πλέον σημαίνοντες Σαουδάραβες δημοσιογράφους και αρθρογράφους,  ο Χαμέντ αλ Μαντζάντ έκανε έκκληση δια μέσου της εφημερίδας «Αλ Σάρκ αλ Αουσάτ»,  στους Μουσουλμάνους και τους Εβραίους της Δύσης για κοινό μέτωπο κατά των Χριστιανών.


Η αναφορά γίνεται από το ισραηλινό ίδρυμα «MEMRI», που σημειώνει ότι ο Αλ Μαντζάντ, προτρέπει  να ενωθούν οι Μουσουλμάνοι και οι Εβραίοι στην Ευρώπη για τη διεκδίκηση των  δικαιωμάτων τους, στις χριστιανικές κοινωνίες που βιώνουν.

Ο Σαουδάραβας αρθρογράφος πιστεύει ότι οι Εβραίοι στη Δύση φοβούνται  και αυτοί τους ακροδεξιούς, όπως οι Μουσουλμάνοι,  και προτρέπει στους πιστούς των δύο θρησκειών σε κοινή αντιμετώπιση των χριστιανών, για την υποστήριξη των  συμφέροντων τους.

«Οι ηγέτες των εβραϊκών κοινοτήτων στις δυτικές χώρες συνειδητοποιούν,  ότι αυτοί,  που σήμερα επιδιώκουν την απαγόρευση της μουσουλμανικής μαντίλας, αύριο θα απαιτήσουν την απαγόρευση της χρήσης  του εβραϊκού κιπά» έγραψε σε άρθρο στην εφημερίδα «Αλ Σάρκ αλ Αουσάτ» ο αλ Μαντζάντ.

Ωστόσο, παραδέχεται ότι  η οδυνηρή διαμάχη της ισραηλινο-παλαιστινιακής σύγκρουσης μπορεί να παρεμποδίσει την υλοποίηση αυτής της έκκλησης.

Ο Σαουδάραβας αναφέρεται στην προσφυγική κρίση, με την πλημμυρίδα των μεταναστών στην Ευρώπη, που προκαλεί ένταση στις κοινωνίες των δυτικών χωρών και την εκλαμβάνει, καθαρά, ως θρησκευτική διένεξη.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ