Τουρκικοί βομβαρδισμοί στο όρος Καντίλ και στην επαρχία Σιίρτ




Νοέμβριος 14, 2015.

Η τουρκική πολεμική αεροπορία προέβη σε επιθέσεις στις περιοχές Περβάρι της  Σιίρτ καθώς και στην οροσειρά Καντίλ στο βόρειο Ιράκ, καταστρέφοντας  χειμερινές αποθήκες τροφίμων και όπλων των Κούρδων αυτονομιστών του PKK.


Το δημοσίευμα επικαλείται ανακοίνωση του Γενικού Επιτελείου Στρατού της Τουρκίας, η οποία αναφέρει,  ότι εκτός από τις αεροπορικές επιθέσεις σε στόχους των Κούρδων τρομοκρατών βρίσκεται σε εξέλιξη η αντιτρομοκρατική επιχείρηση του στρατού στην περιοχή Σιλβάν του Ντιγιαρμπακίρ. 

Μάλιστα, σε ορεινό κρησφύγετο της οργάνωσης,  εντοπίστηκαν τέσσερα καλάσνικοφ, ένα τουφέκι πεζικού, ένα Μάουσερ και ένα RPG-7 εκτοξευτής ρουκετών, καθώς και πέντε φυσίγγια, δύο πιστόλια, πέντε κυνηγετικά όπλα και 669 τεμάχια πυρομαχικών μικρών όπλων, καθώς και καλώδια πυροδότησης και ιατρικός εξοπλισμός.

Οι Κούρδοι αντάρτες, ως φαίνεται, εγκατέλειψαν το κρησφύγετό τους εσπευσμένα.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ