Κοσσυφοπέδιο: Συνελήφθη ο Αλμπίν Κούρτι- ηγέτης της ‘Αυτοδιάθεσης’




Νοέμβριος 28, 2015.

Πρίστινα.

Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου  συνέλαβε τον ιδρυτή της ‘Αυτοδιάθεσης’, Αλμπίν Κούρτι,  μετά το πέρας της διαμαρτυρίας,  του αντιπολιτευτικού αυτού κόμματος  στην Πρίστινα, κατά την οποία το κίνημα /κόμμα αυτό, εξέφρασε τις αντιδράσεις του στις συμφωνίες της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου,  με τη Σερβία.


Η αστυνομία του Κοσσυφοπεδίου έχει αυξήσει τη δύναμη των δυνάμεων της, μπροστά από τα γραφεία  της «Αυτοδιάθεσης» (Vetëvendosje).

Μέρος των ειδικών αστυνομικών δυνάμεων εισέβαλε στο αρχηγείο της ‘Αυτοδιάθεσης’.
Λίγα λεπτά αργότερα, εμφανίστηκε με χειροπέδες ο βουλευτής Αλμπίν Κούρτι.

Παρά του ότι – γράφει το δημοσίευμα – στον Αλμπίν Κούρτι είχε κηρυχθεί ένταλμα σύλληψης, ο ίδιος συμμετείχε στη διαδήλωση της αντιπολίτευσης και, μάλιστα, απηύθυνε ομιλία προς τους συμμετέχοντες.

Σε ανακοίνωσή του το κίνημα ‘Βετεβεντόσιε’ ανέφερε ότι πάνω από 90 ακτιβιστές έχουν συλληφθεί από την αστυνομία.

Στην ιστοσελίδα του στο «Facebook», η ‘Αυτοδιάθεση’ σημειώνει ότι ορισμένοι από τους κρατούμενους  έχουν κακοποιηθεί από την αστυνομία,  όπως σημειώνει το αλβανικό δημοσίευμα του ‘Σέκουλι’.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ