Ελληνο-σκοπιανά σύνορα- Προτεραιότητα στους πρόσφυγες



http://www.telma.com.mk/sites/default/files/vesti/video/prilog_migranti_za_20.11.15.mp4
Κλικ στη φωτό για σκοπιανό βίντεο

Νοέμβριος 20, 2015.

Περίπου 4.000 πρόσφυγες από τη Συρία, το Ιράκ και το Αφγανιστάν άρχισαν να εισέρχονται στο έδαφος του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων.


Από τις πέντε το πρωί, σήμερα, ξεκίνησε η επιλογή των μεταναστών.  Δύο ημέρες  νωρίτερα η ροή σταμάτησε , διότι η ελληνική αστυνομία  δεν συνεργάζονταν με τους συναδέλφους τους από τα Σκόπια ώστε να καταστεί δυνατή η είσοδος στην επικράτεια του νοτιοσλαβικού κράτους.

Το στρατόπεδο υποδοχής στην ελληνική πλευρά- συνεχίζει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων- ήταν γεμάτο και συνεχώς φθάνουν λεωφορεία με νέους μετανάστες, γεγονός που περιπλέκει το έργο των ανθρωπιστικών οργανώσεων και των υπηρεσιών των συνόρων.

Η γραμμή των συνόρων έχει μετατραπεί σε μια περιοχή στρατοπέδου μεταναστών και οι μετανάστες τονίζουν ότι δεν θα φύγουν από το συνοριακό  ‘ύψωμα 59’ εάν δεν περάσουν στο έδαφος των Σκοπίων.

Μεγάλες ουρές μεταναστών παρατηρούνται στο κέντρο υποδοχής στη Γευγελή, που περιμένουν να εγγραφούν. Καταπονημένες μητέρες με παιδιά κάθονται στο χώμα κατάκοποι και δηλώνουν ότι θέλουν να πάνε βόρεια, αλλά η έκδοση των βεβαιώσεων αργοπορεί.

Σήμερα η μεταφορά των μεταναστών έγινε μόνο με ταξί και λεωφορεία.

Μετά την απόφαση της Σερβίας και ορισμένων μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης να μην επιτραπούν οι μετανάστες παρά μόνο οι πρόσφυγες πολέμου από τις πληγείσες περιοχές, η επιλογή αυτή γίνεται  στα ελληνο-σκοπιανά σύνορα και παραδίπλα στέκεται ο στρατός έτοιμος, εάν χρειασθεί να τοποθετήσει το φράχτη στα σύνορα.

--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ