Diyarbakir: Ένας Τούρκος σκοτώθηκε σε συμπλοκή με Κούρδους αυτονομιστές




Φωτό από το πρακτορείο «Dogan»




Νοέμβριος 11, 2015.

«Οι τρομοκράτες του PKK σκότωσαν ακόμη έναν Τούρκο στρατιώτη στο Ντιγιαρμπακίρ, ενώ τραυματίστηκαν αρκετοί άλλοι», γράφει το τουρκικό «Χαμπερλέρ».


Στην επιχείρηση κατά της τρομοκρατίας, στην περιφέρεια του Ντιγιαρμπακίρ,  εκδηλώθηκαν συγκρούσεις μεταξύ των τουρκικών ειδικών δυνάμεων και των Κούρδων αυτονομιστών, έξω από την  κουρδική πόλη Σιλβάν.

Το τούρκικο δημοσίευμα σημειώνει ότι σκοτώθηκαν πέντε αυτονομιστές- αντάρτες, σύμφωνα με ανακοίνωση του τοπικού κυβερνήτη.

Η ανακοίνωση επισημαίνει ότι οι αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις στην περιοχή θα συνεχισθούν ‘αποφασιστικά’ για να υπάρξει ασφάλεια στους πολίτες.

Οι Κούρδοι αυτονομιστές του Κουρδικού Εργατικού κόμματος,  ξανάρχισαν τις επιθέσεις κατά των τουρκικών στρατευμάτων, μετά τις εκλογές της 1ης Νοεμβρίου,   σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία, που το μεγαλύτερο μέρος του πληθυσμού είναι Κούρδοι.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ