Ο Frontex αναπτύσσει δυνάμεις στα ελληνο-αλβανικά σύνορα





Νοέμβριος 10, 2015.

Ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός για τη Διαχείριση της Επιχειρησιακής Συνεργασίας στα Εξωτερικά Σύνορα των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Frontex),  έχει στόχο να μειώσει τον αριθμό των μεταναστών που προσπαθούν να περάσουν στη Δυτική Ευρώπη, διερχόμενοι από την Αλβανία, όπως δήλωσε ο εκτελεστικός διευθυντής του οργανισμού Φαμπρίς Λεγγέρι σε συνέντευξή του στην αλβανική τηλεόραση.


Σύμφωνα με τον ίδιο, αυτή η διαδρομή είναι πολύ δημοφιλής μεταξύ των μεταναστών. 

Τα Τίρανα λόγω αυτού του γεγονότος αποφάσισαν να δημιουργήσουν καταλύματα για το χειμώνα, ειδικούς χώρους υποδοχής και πρόσκαιρης διαμονής. 

Ο διευθυντής του Frontex είπε ακόμη ότι δεν σχεδιάζεται η δημιουργία πρόσθετων καταυλισμών στην Αλβανία, αφού κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται από τις αποφάσεις της ΕΕ σχετικά με την κατανομή των μεταναστών από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ».

Η νέα ‘μεταναστευτική οδός’ από Ελλάδα στη δυτική Ευρώπη μέσω της Αλβανίας- Ιταλίας είναι συντομότερη από τη διέλευση της ‘βαλκανικής οδού’.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ