Πούτιν: Η Τουρκία έχει τεράστια κέρδη από τις πετρελαιοπηγές που κατέλαβε το ISIS






Νοέμβριος 24, 2015.

Η Ρωσία έχει πολύ καιρό που διατύπωσε τη θέση ότι η Τουρκία  λαμβάνει μεγάλο μέρος του πετρελαίου των πετρελαιοπηγών που ελέγχονται από το «ισλαμικό κράτος’, δήλωσε την Τρίτη ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν, σύμφωνα με το Ria.


«Έχουμε, ήδη, αναφέρει το γεγονός ότι η Τουρκία λαμβάνει τη μεγαλύτερη ποσότητα πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου από τα κατεχόμενα από το ISIS εδάφη.
Ως εκ τούτου, είναι φανερό ότι από το λαθραίο πετρέλαιο χρηματοδοτούνται οι συμμορίες», δήλωσε  ο Πούτιν.

Την Τρίτη συνετρίβη στη Συρία ένα ρωσικό μαχητικό Su-24.  Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν  δήλωσε ότι το αεροπλάνο καταρρίφθηκε από έναν πύραυλο τύπου «αέρα αέρα» από τουρκικό μαχητικό F-16 και έπεσε στο έδαφος της Συρίας, τέσσερα χιλιόμετρα από τα σύνορα της Τουρκίας.

Επισημαίνεται ότι στη συνάντηση των G-20, στην Αττάλεια, ο Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε ότι χώρα της ομάδας αυτής έχει δοσοληψίες με λαθραίο πετρέλαιο από τις πετρελαιοπηγές που κατέλαβε το ‘ισλαμικό κράτος’ και ότι η χώρα αυτή χρηματοδοτεί με τον τρόπο αυτόν την τρομοκρατία.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ