Σκόπια: Αλβανoί βουλευτές ζητούν αλλαγή εθνικού ύμνου και σημαίας στη χώρα





Νοέμβριος 23, 2015.

Το κόμμα των Σκοπίων, «Δημοκρατικό Αλβανικό Κόμμα» - DPA (δεύτερο στην προτίμηση των Αλβανών ψηφοφόρων),  ζήτησε σήμερα την ‘από-σλαβοποίηση’ των συμβόλων  του νοτιοσλαβικού κράτους των Σκοπίων (FYROM).


Ο βουλευτής, Μεράλ Υζέιρι (Merale Yzeiri), στη σημερινή συνεδρίαση του  Εθνικού Συμβουλίου της χώρας,  έθεσε ως προϋπόθεση για την ένταξη της πρώην γιουγκοσλαβικής δημοκρατίας,  στην ΕΕ, την αλλαγή των κρατικών συμβόλων,  δηλαδή, του εθνικού ύμνου και της σημαίας, με άλλα που θα έχουν και τα εθνικά στοιχεία των Αλβανών.



Απαίτησε η κατανομή του προϋπολογισμού να γίνεται ισότιμα στις δύο μεγάλες κοινότητες στη χώρα  (αλβανική και σλαβική) και η αλβανική γλώσσα να καθιερωθεί ως επίσημη γλώσσα σε όλη την επικράτεια.

Επιπρόσθετα, ένας άλλος βουλευτής  του DPA, ο  Έρναντ Φεϊζουλάχου (Ernad Fejzullahu) ,  δήλωσε ότι δεν θα εγκαταλείψει ποτέ τον αγώνα για τα δικαιώματα των Αλβανών σε αυτήν τη χώρα.



Οι αξιώσεις των βουλευτών αυτών  του DPA,  δεν εγκρίθηκαν από το σύνολο,  γιατί επιτείνουν την πολιτική κρίση στη χώρα, αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι προαναφερόμενοι να εγκαταλείψουν τη  συνεδρίαση του Εθνικού Συμβουλίου, σημειώνει το αλβανικό πρακτορείο ‘Ιλλυρία’.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ