Η Μόσχα εγκαθιστά το S-400 στη βάση της στη Συρία





Νοέμβριος 25, 2015.
Η Ρωσία στέλνει το προηγμένο σύστημα αντιαεροπορικών πυραύλων S-400 στη βάση της πολεμικής της αεροπορίας  στο «Χμέουμιμ» της Συρίας.


Αυτό αποκάλυψε ο υπουργός Άμυνας Σεργκέι Σόϊγκου, όπως αναφέρουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.

«Το αντιαεροπορικό σύστημα πυραύλων S-400 θα εγκατασταθεί στην αεροπορική βάση Χμέουμιμ, είπε.

Επιπρόσθετα, το καταδρομικό ‘Μόσχα’ το οποίο είναι εξοπλισμένο  με το ανάλογο σύστημα S-300 στη θάλασσα, έχει λάβει θέση ανοικτά από το λιμάνι της Λαττάκειας και μπορεί να καταστρέψει οποιαδήποτε  εναέριες πιθανές απειλές.

Μάλιστα, ο πρωθυπουργός της Ρωσίας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ,  δήλωσε σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού από τις αεροπορικές δυνάμεις της Τουρκίας, ότι «η Άγκυρα υπερασπίζεται το ‘Ισλαμικό Κράτος’»

Όπως σημειώνεται, η Μόσχα έχει λάβει μια σειρά μέτρων μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24, από τουρκικά F-16 στα τουρκο-συριακά σύνορα χθες. Ένας από τους πιλότους  σκοτώθηκε κατά το συμβάν και ο άλλος διασώθηκε από ειδικές ρωσικές μονάδες και βρίσκεται ασφαλής στη ρωσική βάση.

Το Γενικό Επιτελείο της Ρωσίας, ανακοίνωσε χθες, ότι ανέστειλε τη στρατιωτική συνεργασία με την Τουρκία και στο εξής τα ρωσικά βομβαρδιστικά θα συνοδεύονται  από μαχητικά αεροσκάφη.

Επιπλέον, η Μόσχα απείλησε να αναπτύξει ταχύπλοα σκάφη (πυραυλάκατους) στα ανοικτά των ακτών της Λαττάκειας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ