Η Άγκυρα δημοσίευσε ηχογραφημένα μηνύματα προς το ρωσικό Su-24





Νοέμβριος 26, 2015.


Τα ηχογραφημένα μηνύματα της τουρκικής πολεμικής αεροπορίας προς τον πιλότο του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24, πριν την κατάρριψή του,  αποκάλυψε ο τουρκικός στρατός.


Στο μήνυμα ακούγεται έκκληση προς το ρωσικό αεροπλάνο για ‘αλλαγή πορείας’ και να εγκαταλείψει αμέσως τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Χθες, ο επιζών Ρώσος πιλότος ανέφερε ότι η τουρκική πλευρά δεν ειδοποίησε οπτικά ή με ασύρματο.

Η Άγκυρα επιμένει ότι τουρκικά αεροσκάφη  F-16 απογειώθηκαν μετά την παραβίαση του τουρκικού εναέριου χώρου. 

Σύμφωνα με τον τουρκικό στρατό το Su-24 είχε προειδοποιηθεί 10 φορές μέσα σε πέντε λεπτά για να απομακρυνθεί από τον τουρκικό εναέριο χώρο.

Η Ρωσία με τη σειρά της, υποστηρίζει την άποψη ότι το αεροσκάφος δεν παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο και καταρρίφθηκε καθ’ όν χρόνο βρισκόταν σε συριακό έδαφος. Αυτό οδήγησε στην απότομη επιδείνωση των σχέσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Τουρκίας.

Σημειώνεται ότι ο συγκυβερνήτης του ρωσικού βομβαρδιστικού σκοτώθηκε ενώ ο πιλότος διασώθηκε από τις ρωσικές δυνάμεις πεζοναυτών στο έδαφος της Συρίας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ