Πρώην διοικητής του UCK δεν βλέπει ‘ομοσπονδοποίηση’ στα Σκόπια




Νοέμβριος 22, 2015.

Με τίτλο «Αυτοί που πούλησαν τον πόλεμο του 2001 δεν μπορούν να μιλάνε για ομοσπονδία στα Σκόπια», γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων και αναφέρεται στον πρώην διοικητή του ‘αλβανικού απελευθερωτικού αγώνα’, Τζεζάιρ Σακίρι, που στο αλβανικό κοινό είναι γνωστός ως ‘Κομαντάτ Χότζα’.



«Εάν το κόμμα της ‘Δημοκρατικής Ένωσης για Ενσωμάτωση’ (DUI) με τους ελιγμούς  που κάνει προσπαθεί για την αναθεώρηση  της συμφωνίας- πλαισίου και την ομοσπονδοποίηση  (του νοτιοσλαβικού κράτους) των Σκοπίων, για μένα και για πολλούς άλλους πολίτες είναι ένα ψέμα που διαδίδει για να επιβιώσει στην πολιτική σκηνή της χώρας», είπε ο Σακίρι.


«Εδώ και 14 χρόνια, το DUI,  δεν κατάφερε να εφαρμόσει τη συμφωνία της Οχρίδας, βρισκόμενο σε κάθε κυβέρνηση. Απλά να σκεφθεί ο καθένας ότι αυτοί που πούλησαν  τον αγώνα τους το 2001 για τα συμφέροντα των φατριών τους και των οικογενειών τους,  πως μπορούν να μιλούν για ομοσπονδοποίηση στα Σκόπια. Απατηλά όνειρα!» , είπε ο Χότζα.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ