Επικεφαλής US Air Force: Απαραίτητη η συμμετοχή πεζικού στη Συρία




Νοέμβριος 10, 2015.

Η αεροπορική εκστρατεία κατά του ‘ισλαμικού κράτους’ έχει σημειώσει πρόοδο και συνετέλεσε στην αποδυνάμωση της τρομοκρατικής οργάνωσης, αλλά δεν επαρκεί χωρίς την συμμετοχή χερσαίων δυνάμεων, προειδοποίησε η επικεφαλής της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, Τζέιμς Λι Ντέμπορα.


Η Ντέμπορα σχολίασε το θέμα λίγες μόλις ημέρες μετά την πρόταση του επικεφαλής του Πενταγώνου, Ας Κάρτερ, για τη δυνατότητα ανάπτυξης πρόσθετων αμερικανικών ειδικών δυνάμεων στη Συρία, εάν γίνει δυνατή η εύρεση περισσότερων εταίρων μεταξύ των τοπικών δυνάμεων.

«Η πολεμική αεροπορία συμβάλλει σημαντικά. Μπορεί να κάνει πολλά, αλλά δεν μπορεί να καταφέρει τα πάντα» είπε η Τζέιμς στους δημοσιογράφους,  κατά την έκθεση αεροπορικών πολεμικών δυνατοτήτων  στο Ντουμπάι και πρόσθεσε ότι «στο τέλος-τέλος,  δεν μπορεί να γίνει κατάληψη ενός εδάφους (με την αεροπορία)  και αυτό είναι πολύ σημαντικό,  χωρίς, την σημαντική επέμβαση χερσαίων δυνάμεων».

«Για αυτό οι χερσαίες δυνάμεις πρέπει να έχουν αυτόν τον συγκεκριμένο ρόλο σε αυτήν την εκστρατεία», δήλωσε η επικεφαλής των αμερικανικών αεροπορικών δυνάμεων.
Η ίδια είπε ότι ‘ο ιρακινός στρατός, ο ελεύθερος συριακός στρατός και οι Κούρδοι’ είναι οι δυνάμεις που στηρίζουν την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’.

Απέφυγε να αναφερθεί στη συμβολή και επιτυχίες του κυβερνητικού στρατού της Συρίας.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ