Θα συγκροτηθεί στρατός 100 χιλιάδων στο Ιράκ από τους Αμερικανούς




Δεκέμβριος 10. 2015.

Οι Αμερικανοί ετοιμάζονται να στείλουν περίπου 10 χιλιάδες στρατιώτες στο Ιράκ για τη στήριξη των 90 χιλιάδων στρατιωτών από τα κράτη του Περσικού Κόλπου.


Την εξέλιξη αυτή ανακοίνωσε βουλευτής της ιρακινής αντιπολίτευσης στο ‘Russia Today’.
Ο Ιρακινός πολιτικός  είπε ότι το σχέδιο είχε ανακοινωθεί στην ιρακινή κυβέρνηση, κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Αμερικανού γερουσιαστή Τζον Μακέιν.

Η επίσκεψη αυτή είχε γίνει στις 27 Νοεμβρίου, όπου ο Μακέιν δήλωσε στον Ιρακινό πρωθυπουργό Χάιντερ Αμπάντι και σε μια σειρά ανωτέρους εκπροσώπους της κυβέρνησης και του στρατού, ότι η απόφαση αυτή «δεν είναι διαπραγματεύσιμη», όπως είπε ο Χανάν Φατλαούι, που ηγείται του αντιπολιτευτικού κινήματος ‘Ιράντα’.

«Εκατοντάδες χιλιάδες ξένοι  στρατιώτες από τη Σαουδική Αραβία, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, το Κατάρ και την Ιορδανία καθώς και 10 χιλιάδες Αμερικανοί θα αναπτυχθούν στις δυτικές περιοχές του Ιράκ», έγραψε στη σελίδα του στο ‘Facebook’ ο Φατλαούι.

Πρόσθεσε ότι ο Ιρακινός υπουργός Άμυνας διαμαρτυρήθηκε για το σχεδιασμό αυτόν, όπου ξένες δυνάμεις θα εισέλθουν στο Ιράκ, αλλά του είπαν ότι «η απόφαση αυτή έχει, ήδη,  ληφθεί».

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ