200 Αμερικανοί ειδικών δυνάμεων σε μυστική αποστολή στο Ιράκ




Δεκέμβριος 21, 2015.

Όπως αποκάλυψε ο Στήβ Γουόρεν (Steve Warren),  εκπρόσωπος του Διεθνούς Συνασπισμού-  που βρίσκεται υπό την ηγεσία των ΗΠΑ κατά του Ντάες, κατόπιν συνεννόησης με την ιρακινή κυβέρνηση, εγκρίθηκε η άφιξη ειδικής δύναμης Αμερικανών πεζοναυτών σε «μυστικά» καθήκοντα στο Ιράκ.


Σε κοινή συνέντευξη Τύπου στη Βαγδάτη ο Γουόρεν, τη Δευτέρα,  με τον επικεφαλής του υπουργικού Συμβουλίου του Ιράκ, Χάιντερ αλ Αμπάντι, δήλωσε ότι συμφωνήθηκε η αμερικανική αποστολή στο έδαφος του Ιράκ.


Σύμφωνα με τον Γουόρεν η δύναμη αυτή  θα εκτελεί «ειδικά μυστικά» καθήκοντα και  θα βρίσκονται σε πλήρη συνεννόηση  με την ιρακινή κυβέρνηση σε δράσεις κατά των τρομοκρατών του Ντάες.


Ο υπουργός Άμυνας των ΗΠΑ, Άστον Κάρτερ, είχε δηλώσει παλαιότερα ότι η χώρα του είναι έτοιμη να αποστείλει στρατεύματα και ελικόπτερα, εάν αιτηθεί κάτι τέτοιο από το Ιράκ, προκειμένου να ολοκληρώσει το έργο  της, όπως σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ