Κοσσυφοπέδιο: Καταγράφηκαν 200 χιλιάδες Αλβανοί μετανάστες




Δεκέμβριος 25, 2015.

Κατά τη διαδικασία της καταγραφής  από το υπουργείο Διασποράς,  έχουν εγγραφεί  περίπου 200 χιλιάδες πολίτες του Κοσσυφοπεδίου, που ζουν σε διάφορες χώρες του κόσμου. Η διαδικασία εγγραφής τους να συνεχισθεί και το 2016 και ο αριθμός των μεταναστών αναμένεται να  αυξηθεί.


Τα στοιχεία δόθηκαν στη δημοσιότητα την Πέμπτη κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου από τον υπουργό Διασποράς της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Βαλόν Μουράτι.


«Κατά τη διάρκεια του τρέχοντος έτους καταφέραμε να καταγράψουμε περίπου 200 χιλιάδες συμπατριώτες μας μέσα σε τρεις μήνες. Η σκληρή αυτή δουλειά θα συνεχισθεί και το 2016 αλλά και το 2017 μέχρι να καταγραφεί  το μεγαλύτερο μέρος των Αλβανών που έχουν μεταναστεύσει από το Κοσσυφοπέδιο», είπε ο Κοσοβάρος υπουργός.


Σύμφωνα με τον ίδιο,  στην καταγραφή των μεταναστών θα  λάβουν μέρος οι πρεσβείες και τα προξενεία στις χώρες του εξωτερικού.


Ο υπουργός Διασποράς τόνισε ότι « τα εμβάσματα που στέλνουν οι μετανάστες φθάνουν ετησίως το μισό δισεκατομμύριο ευρώ. Το ποσό  διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στην εθνική οικονομία και στην οικονομική ανάπτυξη καθώς και στην παροχή πρόσθετου εισοδήματος σε οικογένειες με χαμηλά εισοδήματα».
 
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ