Συρία: Ρωσικά μαχητικά κατέστρεψαν φάλαγγα 22 βυτιοφόρων του Ντάες




Δεκέμβριος 22, 2015.

Η κεντρική διοίκηση της πολεμικής αεροπορίας της Ρωσίας στη Συρία,  έχει ως προτεραιότητα για τα αεροσκάφη της,  την καταστροφή της πηγής,  που προσδίδει εισόδημα στους τρομοκράτες του Ντάες (ισλαμικό κράτος).



Παρά τη συνεχή κριτική  από τους δυτικούς εταίρους –γράφει το ρωσικό δημοσίευμα- που χωρίς λόγο κατηγορούν τη Ρωσία για δήθεν βομβαρδισμό αμάχων στη Συρία, η ρωσική πολεμική αεροπορία εξαλείφει συστηματικά τη δυνατότητα χρηματοδότησης της τρομοκρατικής οργάνωσης, βλάπτοντας με τον τρόπο αυτόν, συμφέροντα ορισμένων χρηματοπιστωτικών και επιχειρηματικών κύκλων, τόσο στη Μέση Ανατολή όσο και στην Ουάσιγκτον.

Τη Δευτέρα το πρωί, στην ανατολική περιοχή της επαρχίας Χομς η ρωσική πολεμική αεροπορία προέβη σε αεροπορικές επιθέσεις στα περίχωρα της πόλης Παλμύρα και αλ Σουχνάχ, όπου βρίσκονταν  φάλαγγα βυτιοφόρων με πετρέλαιο που είχε κάνει μια στάση στην πορεία της προς τα τουρκικά σύνορα.


Οι τρομοκράτες σκαρφίζονται ένα σωρό κόλπα για μεταφέρουν  με τα βυτιοφόρα το λαθραίο πετρέλαιο στο εξωτερικό, προκειμένου να λάβουν ως ανταλλάγματα τα απαραίτητα κεφάλαια για όπλα και εξοπλισμό.


Ένα από τα κόλπα των τζιχαντιστών είναι η διακίνηση τη νύχτα των βυτιοφόρων προς την Τουρκία, ενώ την ημέρα σταθμεύουν σε κάποιο σημείο.  Αλλά, εντοπίστηκαν στο χώρο που στάθμευσαν.


Στρατιωτικές πηγές αναφέρουν ότι η ρωσική πολεμική αεροπορία κατέστρεψε αυτή τη φάλαγγα των 22  βυτιοφόρων που ανήκε στο Ντάες.
Κατά την επίθεση σκοτώθηκαν πάνω από 30 τρομοκράτες.


Σήμερα τα μέσα ενημέρωσης της Συρίας αναφέρουν ότι οι επιθέσεις στις ανατολικές περιοχές της Χομς ήταν εξαιρετικά αποτελεσματικές, ώστε να αρχίσει να χάνει το Ντάες τα πραγματικά του έσοδα από το λαθραίο πετρέλαιο, αφού έχουν καταστραφεί περίπου το 90% των υποδομών εξόρυξης και ένας μεγάλος στόλος βυτιοφόρων που εξήγαγε το πετρέλαιο.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ