Οι τρομοκράτες στο Σαράγεβο προγραμμάτιζαν επίθεση στις 31 Δεκεμβρίου




Δεκέμβριος 26, 2015.

Τα μέλη της ομάδας των ριζοσπαστών Ισλαμιστών, οι οποίοι νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα συνελήφθησαν στο Σαράγεβο, προγραμμάτιζαν μεγάλη τρομοκρατική επίθεση στην πρωτεύουσα της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης (Β-Ε) την 31η Δεκεμβρίου, με στόχο να σκοτώσουν περισσότερους από 100 ανθρώπους, όπως ανακοίνωσε σήμερα ο Εισαγγελέας Ντουμπράβκο  Τσαμπάρα, σύμφωνα με βοσνιακά μέσα ενημέρωσης.



Ο εισαγγελέας της Β-Ε ζήτησαν χθες, οκτώ μήνες κράτησης για τους οκτώ από τους έντεκα άνδρες που συνελήφθησαν στην επιχείρηση που διενεργήθηκε στις 22 Δεκεμβρίου, και το Δικαστήριο της Β-Ε αποδέχθηκε την πρόταση.


Υπάρχουν ενδείξεις ότι οι ύποπτοι σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση με στόχο να σκοτώσουν πάνω από εκατό ανθρώπους, όπως είπε ο Εισαγγελέας.


Οι κατηγορούμενοι φέρεται να σχεδίαζαν να δέσουν εκρηκτικό μηχανισμό κάτω από αυτοκίνητο της αστυνομίας, το οποίο συνήθως βρίσκεται εκεί που συγκεντρώνονται πολλοί άνθρωποι.


Οι εκρηκτικές ύλες δεν έχουν βρεθεί ακόμη από τους ερευνητές και η δίωξή τους είναι ένας πρόσθετος λόγος για την κράτησή τους, δηλαδή να ερευνήσουν περαιτέρω την υπόθεση.


Οι δικηγόροι των συλληφθέντων ισχυρίζονται ότι η απαίτηση του εισαγγελέα είναι παράλογη και για την κράτησή τους δεν υπάρχει κάποιο απτό στοιχείο που θα μπορούσε να χρησιμοποιηθεί στη διάπραξη αδικήματος.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ