Στην ανατολική Μεσόγειο υπάρχουν 57 πολεμικά πλοία




Δεκέμβριος 5, 2015.
Η κινητικότητα στον αέρα και στη θάλασσα της Συρίας είναι αρκετά έντονη,  η ανατολική Μεσόγειος βρίσκεται στις πύλες του πολέμου, υπάρχουν 57 πολεμικά πλοία από 5 διαφορετικές χώρες, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Η Τουρκία έχει σε ετοιμότητα 34 πλοία, έχει στείλει στην περιοχή 20 αντιτορπιλικά και 14 βοηθητικά σκάφη. Μεταξύ αυτών υπάρχουν τρεις κορβέτες, ένα υποβρύχιο και μια φρεγάτα η οποία βρίσκεται  συνεχώς σε κίνηση για επιτήρηση των τουρκικών υδάτων.

Η Ρωσία έχει στείλει 13 πλοία

 Εκτός από την αεροπορική  και ναυτική βάση στην Ταρτούς και στη Λαττάκεια, η Ρωσία διαθέτει 13 πολεμικά πλοία στη Μεσόγειο, από αυτά 4 είναι αντιτορπιλικά και τα άλλα βοηθητικά.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες

 Οι ΗΠΑ έχουν στείλει στην περιοχή της ανατολικής Μεσογείου τρία αντιτορπιλικά.

Η Γαλλία και η Ιταλία

Η Γαλλία διαθέτει 1 αεροπλανοφόρο, δύο αντιτορπιλικά και μία φρεγάτα, ενώ στην περιοχή υπάρχει και το κατασκοπευτικό πλοίο συλλογής ηλεκτρονικών πληροφοριών. Η Ιταλία διαθέτει  μια φρεγάτα και ένα υποβρύχιο.

Ενώ, η Αγγλία, το Βέλγιο, η Ισπανία, ο Καναδάς, η Πορτογαλία, η Ελλάδα και η Ολλανδία, δεσμεύτηκαν να στείλουν από ένα πλοίο.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ