Έως 6 χιλιάδες ευρώ ‘λαδώνουν’ οι Σκοπιανοί στρατιώτες για να πάνε σε αποστολές εξωτερικού




Δεκέμβριος 6, 2015.

Για να ενταχθεί κάποιος (επαγγελματίας) στρατιώτης στις ξένες στρατιωτικές αποστολές των Σκοπίων, ως κριτήριο «ντε φάκτο» τίθεται το ‘λάδωμα’ σε κάποιον ανώτερο και δεν μετράει η επαγγελματική του κατάρτιση, αφού κατά τη διάρκεια της αποστολής θα αποζημιωθεί  με περίπου € 20.000.


«Οι επαγγελματίες στρατιώτες και το ιατρικό προσωπικό, για να ενταχθούν στις αποστολές εξωτερικού θα πρέπει να πληρώσουν ως δωροδοκία από 4 έως 6 χιλιάδες ευρώ, που αντιστοιχεί περίπου το ένα τρίτο της αποζημίωσής τους κατά τη διάρκεια της αποστολής», δήλωσε ο βουλευτής και ηγέτης του ‘LDP’ Γκόραν Μιλέφσκι κατά την κοινοβουλευτική συζήτηση για αποστολές νέων στρατιωτών σε Αφγανιστάν και Βοσνία-Ερζεγοβίνη.

Σε απάντηση του υπουργείο Άμυνας των Σκοπίων ανέφερε ότι δεν υπάρχουν αποδείξεις για παροχή δωροδοκίας προκειμένου να ενταχθούν σε αποστολή.

Ωστόσο, ο αρχηγός του ‘LDP’ ανέφερε συγκεκριμένα περιστατικά στρατιωτών, ο οποίοι παραπονέθηκαν ότι δεν είχαν τα ανάλογα χρήματα για να ‘λαδώσουν’, προκειμένου να ενταχθούν σε αποστολές εξωτερικού.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ