Στην Ελλάδα υπάρχουν περί τους …750 χιλιάδες Σκοπιανούς!




Δεκέμβριος  9, 2015.

«Το ποσοστό των ‘εθνικά’ Μακεδόνων (Σλάβων, δηλαδή) στη Μακεδονία του Αιγαίου (την πραγματική Μακεδονία, δηλαδή) είναι περίπου  το ίδιο εδώ και 100 χρόνια, όταν η περιοχή αυτή δεν ήταν ακόμη τμήμα του ελληνικού κράτους, όπως υποστηρίζει ο Γκιόργκι Κανζούροφ, ακτιβιστής για τα ανθρώπινα δικαιώματα των Σλάβων στην Ελλάδα, στο βιβλίο του «Αξιοπρεπή επιβίωση»- (Ντοστοΐστβενο Οπστογιούβαμε)», γράφει το σλαβικό δημοσίευμα των Σκοπίων.



Ο Κανζούροφ –συνεχίζει το δημοσίευμα- έκανε έρευνα έξι ετών για να γράψει το βιβλίο αυτό, από το 2006 έως το 2012, στην Ελλάδα,  προκειμένου να καταμετρήσει τους Σλάβους στην περιφέρεια της  Μακεδονίας.



Επισκέφθηκε χωριά, μίλησε με τους κατοίκους, συνέλεξε στατιστικά στοιχεία πριν από έναν αιώνα μέχρι σήμερα και (…) αποφάνθηκε στο συμπέρασμα  ότι το 30 τοις εκατό των κατοίκων της περιοχής είναι Σλάβοι (Μακεντόντσι γράφει το κείμενο), δηλαδή από 600 έως 720 χιλιάδες που αντιστοιχεί από το 5 έως 7 τοις εκατό του πληθυσμού στην Ελλάδα (!!).


(Με αυτές τις ψευδείς έρευνες τρέφεται ο αλυτρωτισμός των Σλάβων των Σκοπίων, ενώ απειλούνται να γίνουν μειοψηφία στη χώρα τους).


«Από τους 470 οικισμούς στους οποίους ζούνε ‘Μακεντόντσι’ επισκέφθηκα τους 220. Ακολούθησα τη ροή των στατιστικών τάσεων, χρησιμοποίησα διάφορες μεθόδους και πηγές και περίπου 600 με 700 πίνακες. Δούλεψα για να κάνω αυτά τα ταξίδια για την έρευνά μου. Για αυτό το ζήτημα οι περισσότεροι μιλούσαν για το παρελθόν, αλλά εγώ έδωσα προσοχή και στόχευσα να παρουσιάσω τη σημερινή σκληρή, σκληρή αλλά αξιοπρεπή  ύπαρξη των ‘Μακεντόντσι’», είπε ο Κανζούροφ για την ‘εργασία’ του.

Η δημοσίευση του έργου κόστισε περισσότερο από το κόστος της έρευνας και της εκτύπωσης.

 Στα μέσα Σεπτεμβρίου, όταν προσπάθησε να περάσει και πάλι τα ελληνικά σύνορα και να επισκεφθεί τη γενέτειρά του, Φλώρινα,  του απαγορεύτηκε η είσοδος.


«Οι άλλοι που ήταν μαζί μου στο αυτοκίνητο τους επετράπη να συνεχίσουν, αλλά όχι σε εμένα. Μου είπαν ότι αναφερόμουν ως απειλή για την ελληνική ασφάλεια. Μου το είπε με καλοσύνη ο υπάλληλος. Εγώ, δεν αντέδρασα. Ήξερα ότι δεν ήταν στο χέρι του, εκτελούσε τα καθήκοντά του. Τον χαιρέτισα με τις λέξεις «να ζήσετε τη δημοκρατία σας».


Στην ανάλυσή του ο συγγραφέας διαπίστωσε ότι το 1913 στη Μακεδονία (Ελλάδα) υπήρχαν 315.789 Μακεντόντσι και το 2011 ήταν μεταξύ 600.644 και 727.912. Επί οθωμανικής περιόδου δεν κατοικούσαν Βούλγαροι στη Μακεδονία, γιατί ήταν όλοι ‘Μακεντόντσι’, …άσχετα εάν δήλωναν …Βούλγαροι.

Ο …εντοπισμός των Μακεντόντσι στη σημερινή Ελλάδα έγινε από τη λαογραφία και τα τραγούδια τους , τους χορούς και τα ονόματα των χορών αυτών από την ποίηση και τα πεζογραφικά έργα που αναφέρονται στους Σλάβους.

«Σήμερα η Μακεδονία του Αιγαίου ( η πραγματική Μακεδονία), στην ελληνική απογραφή του 2011,  έχει πληθυσμό 2.393.450 κατοίκους, από αυτούς, -όπως τους υπολογίζει ο ίδιος- είναι από 600.644 έως 727.912 Μακεντόντσι, πάνω από το 25 τοις εκατό δηλαδή», σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ