Γερουσιαστές των ΗΠΑ ζητούν αποστολή στρατού στη Συρία




Δεκέμβριος 1, 2015.

Εξέχοντες γερουσιαστές των ΗΠΑ, κάλεσαν την Ουάσιγκτον να τριπλασιάσει τον αριθμό των αμερικανικών στρατευμάτων στο Ιράκ έως τις 10 χιλιάδες και ισάριθμη δύναμη να στείλει στη Συρία ως μέρος μιας πολυεθνικής χερσαίας δύναμης για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ και στις δύο χώρες της Μέσης Ανατολής.


 Οι Ρεπουμπλικανοί γερουσιαστές Τζον Μακέιν και Λιντσέϊ Γκράχαμ, πραγματοποιούν επίσκεψη στη Βαγδάτη, όπου από εκεί επέκριναν τη στρατηγική του προέδρου Μπαράκ Ομπάμα για την καταπολέμηση του ‘ισλαμικού κράτους’ μόνο με αεροπορικές επιδρομές και με τη μέτρια στήριξη των τοπικών χερσαίων δυνάμεων στο Ιράκ και τη Συρία, σύμφωνα με σχετική αναφορά του Ρόιτερ.


Η ανάγκη για μεγαλύτερη παρέμβαση των ΗΠΑ έχει επισημανθεί μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι.


«Ο μόνος τρόπος με τον οποίο μπορεί να ηττηθεί το χαλιφάτο είναι οι χερσαίες δυνάμεις», δήλωσε ο Γκράχαμ, ο οποίος είναι  ένας από τους διεκδικητές του χρίσματος του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος για τις εκλογές του 2016.


«Οι αεροπορικές επιδρομές δεν μπορούν να αναστρέψουν την πορεία της μάχης», πρόσθεσε.


Ο Μακέιν, ο οποίος είναι πρόεδρος της Επιτροπής Ενόπλων Δυνάμεων της Γερουσίας, πρότεινε πρόσφατα επέμβαση στη Συρία με ευρωπαϊκές και αραβικές χερσαίες δυνάμεις που θα υποστηρίζονται από τις ΗΠΑ με 10 χιλιάδες στρατιωτικούς συμβούλους.


Δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι Αμερικανοί στρατιωτικοί θα παρέχουν υλικοτεχνική υποστήριξη και πληροφορίες,  ώστε ένας στρατός εν δυνάμει της τάξης των 100 χιλιάδων,  θα μπορούσε να δημιουργηθεί από Σουνιτικές αραβικές χώρες, όπως η Αίγυπτος, η Τουρκία και η Σαουδική Αραβία.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ