Νταβούτογλου: «Είναι αδύνατον η Τουρκία να γονατίσει με οικονομικές κυρώσεις»




Δεκέμβριος 4, 2015.

«Η Τουρκία είναι αδύνατον να γονατίσει με οικονομικές κυρώσεις», δήλωσε ο Τούρκος πρωθυπουργός, Αχμέτ Νταβούτογλου.


“Όσοι νομίζουν ότι μπορούν να βάλουν την Τουρκία στα γόνατά, με οικονομικές κυρώσεις, κάνουν λάθος”, είπε στην Διπλωματική Ακαδημία στο Μπακού του Αζερμπαϊτζάν.

 Η ομιλία του Νταβούτογλου μεταδόθηκε ζωντανά από την τουρκική τηλεόραση.

Ο Τούρκος πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Τουρκία δεν θα ζητήσει συγνώμη για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού Su-24,  στις 24 Νοεμβρίου, τονίζοντας ότι τα τουρκικά αεροπλάνα υπερασπίστηκαν τα σύνορα της χώρας.

Ωστόσο, δήλωσε ότι διατηρεί ανοικτό το διάλογο με τη Ρωσία.

Μεταξύ του τούρκικου και ρωσικού λαού δεν υπάρχουν προβλήματα. Αντιμετωπίζουμε πάντοτε με προσοχή της σχέσεις μας με τη Ρωσία.
Τώρα πρέπει να έχουμε την πόρτα ανοικτή στο διάλογο, είπε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας.

Ο Νταβούτογλου επανέλαβε και πάλι ότι κατά τη στιγμή της επίθεσης εναντίον του ρωσικού Su-24, οι Τούρκοι χειριστές δεν γνώριζαν σε ποια χώρα ανήκε το αεροσκάφος και ότι το αεροσκάφος χτυπήθηκε στον τουρκικό εναέριο χώρο.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ