Αίγυπτος: Καταδικάστηκαν σε θάνατο στρατιωτικοί που αποπειράθηκαν να δολοφονήσουν τον Σίσι




Δεκέμβριος 22, 2015.

Πριν από δύο εβδομάδες δικαστήριο της Αιγύπτου  καταδίκασε τρεις αξιωματικούς του αιγυπτιακού στρατού σε θάνατο, όπως αναφέρει δημοσίευμα στη ρωσική, που επικαλείται την εφημερίδα του Κατάρ ‘al arabi al jadid».

 
Οι στρατιωτικοί κρίθηκαν ένοχοι για συνωμοσία και απόπειρα δολοφονίας του προέδρου της χώρας, Αμπντέλ Φατάχ αλ Σίσι και για υποκίνηση στρατιωτικού πραξικοπήματος.
Οι αξιωματικοί σχεδίαζαν να ανατινάξουν το προεδρικό αεροπλάνο τη στιγμή της αναχώρησης του Σίσι στο εξωτερικό.


Για το σκοπό αυτόν, είχαν ετοιμάσει ένα μηχανισμό υψηλής ποιότητας εκρηκτικών.
Οι αξιωματικοί έλπιζαν ότι η είδηση της δολοφονίας του Σίσι θα δημιουργούσε χάος και θα έβγαιναν οι πολίτες στους δρόμους. Αυτή θα ήταν μια καλή δικαιολογία για την επιβολή του στρατιωτικού νόμου.


Δεν είναι η πρώτη απόπειρα ανατροπής του Σίσι από στρατιωτικούς. Τον Αύγουστο καταδικάστηκαν σε φυλάκιση 25 ετών, 26 αξιωματικοί. Μαζί με αυτούς  καταδικάστηκαν και δύο  μέλη της ‘Μουσουλμανικής Αδελφότητας’.


--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ