Το ΥΠΕΞ Ρωσίας καλεί την Τουρκία να σταματήσει τη βία κατά των Κούρδων




Δεκέμβριος 30, 2015.

Η Μόσχα παρακολουθεί  με αγωνία την κλιμάκωση της βίας στη νοτιανατολική Τουρκία. Αυτό αναφέρεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών και ειδικότερα του τμήματος πληροφοριών,  που δόθηκε στη δημοσιότητα στις 30 Δεκεμβρίου.



«Παρακολουθούμε με αγωνία την κλιμάκωση της βίας στη νοτιοανατολική Τουρκία, που προκαλείται από τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις των τουρκικών αρχών,  στις επαρχίες που κατοικούνται από Κούρδους.


Οι οργανώσεις προάσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων λένε για πολλά θύματα μεταξύ του άμαχου πληθυσμού μεταξύ των οποίων είναι γυναίκες και πολλά παιδιά. Σε μια σειρά από οικισμούς συνεχίζονται οι στρατιωτικές επιχειρήσεις ενώ έχουν κλεισθεί όλοι οι δρόμοι. Στις περιοχές δεν επιτρέπονται να επισκεφθούν οι πολιτικοί, οι δημοσιογράφοι και οι εκπρόσωποι των ανθρωπιστικών οργανώσεων.

Σε ορισμένες περιοχές υπάρχουν ελλείψεις τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, η κατάσταση προσεγγίζει την ανθρωπιστική καταστροφή.

Σύμφωνα με στοιχεία, ο συνολικός αριθμός των εκτοπισμένων ατόμων υπερβαίνει τις 100 χιλιάδες», σημειώνει το σχόλιο.

Το τμήμα πληροφοριών πιστεύει ότι η λύση του κουρδικού ζητήματος είναι πολιτική.

«Καλούμε την τουρκική κυβέρνηση να λάβει τα αναγκαία μέτρα για να διασφαλίσει το γρήγορο τερματισμό  της βίας  και την επανάληψη της ειρηνευτικής διαδικασίας. Η λύση του κουρδικού προβλήματος έγκειται σε πολιτική διευθέτηση. Η βίαιη λύση των εσωτερικών συγκρούσεων θα οδηγήσει σε νέα θύματα και θα επιδεινώσει την κατάσταση με απρόβλεπτες συνέπειες».


Το ρωσικό δημοσίευμα του πρακτορείου Ρέγκνουμ,  σημειώνει ότι η Άγκυρα συνεχίζει να ασκεί πιέσεις στις κουρδικές περιοχές της χώρας,  κάνοντας επιδρομές και επιβάλλοντας την απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών.


«Όλα αυτά  έρχονται εν μέσω αποκαλύψεων της απάτης του Τούρκου προέδρου, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και της οικογένειάς του, για το πετρέλαιο που λαμβάνει από περιοχή που ελέγχει η τρομοκρατική οργάνωση του Ντάες».


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ