Νηοπομπή ΝΑΤΟ με αμερικανικό αντιτορπιλικό στη Μαύρη Θάλασσα




Δεκέμβριος 3, 2015.

Το αντιτορπιλικό αντιπυραυλικής άμυνας του πολεμικού ναυτικού των ΗΠΑ, «Ross» και η ομάδα πλοίων της μόνιμης ετοιμότητας του ΝΑΤΟ με τρεις φρεγάτες πέρασαν την Πέμπτη στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με την ηλεκτρονική ενημερωτική πύλη της Κωνσταντινούπολης.


Η ομάδα συνεχούς επαγρύπνησης σε συνδυασμό με τις ναυτικές δυνάμεις του ΝΑΤΟ περιλαμβάνουν τις φρεγάτες «Francisco de Almeida» (της Πορτογαλίας), «Blas de Lezo» (της Ισπανίας) και «Winnipeg» (του Καναδά).

Το αμερικανικό πυραυλοφόρο αντιτορπιλικό «Ross», είναι εξοπλισμένο με το σύστημα «Aegis» και τον Οκτώβριο έλαβε μέρος στην πρώτη πρακτική δοκιμή του συστήματος αντιπυραυλικής άμυνας στην Ευρώπη.

Πύραυλοι εκτοξεύθηκαν με επιτυχία και εξουδετέρωσαν βαλλιστικούς πυραύλους στον Ατλαντικό ωκεανό, όπου έγινε η άσκηση, στα βορειο δυτικά της Σκωτίας.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση του 6ου Στόλου, το αντιτορπιλικό «Ross», στέλνεται στη Μαύρη Θάλασσα, με σκοπό την ενίσχυση της θαλάσσιας ασφάλειας, της σταθερότητας, της ετοιμότητας και τις ικανότητες των ναυτικών δυνάμεων, μαζί με τους συμμάχους και τους εταίρους.

Επιπρόσθετα, δημοσίευμα της εφημερίδας ‘Χουριέτ’ αναφέρει ότι τα πλοία του ΝΑΤΟ εισήλθαν στη Μαύρη Θάλασσα τη στιγμή που οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας είναι τεταμένες εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού μαχητικού αεροσκάφους στα σύνορα με τη Συρία.

Η εφημερίδα υπενθυμίζει ότι το ΝΑΤΟ ανακοίνωσε την πρόθεσή του να αναπτύξει μέτρα για την στρατιωτική υποστήριξη της Τουρκίας, μεταξύ των άλλων στον τομέα της ενίσχυσης της αεροπορικής άμυνας.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ