Η Υπερδνειστερία προειδοποιεί για πόλεμο τη Μολδαβία εάν φύγουν οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις






Δεκέμβριος 26, 2015.

«Μεταξύ της Μολδαβίας και της Υπερδνειστερίας θα μπορούσε να ξεσπάσει ένας νέος πόλεμος, αν φύγουν οι ρωσικές ειρηνευτικές δυνάμεις», δήλωσε ο επικεφαλής της μη αναγνωρισμένης δημοκρατίας της Υπερδνειστερίας, Εβγένι Σέβτσουκ.


Με τον τρόπο αυτό, σχολίασε την Πέμπτη 24 Δεκεμβρίου  τις δηλώσεις των αρχών της Μολδαβίας, που πρότειναν να αντικατασταθεί η ρωσική στρατιωτική αποστολή στο πλαίσιο μιας διεθνούς εντολής, όπως σημειώνει το πρακτορείο Itar Tass.


Σύμφωνα με τον Σέβτσουκ οι προτάσεις αυτές  είναι αποτέλεσμα του συντονισμού μεταξύ της Ουκρανίας και της Μολδαβίας που έρχονται  κατόπιν αιτήσεως ενός αριθμού δυτικών χωρών.


Ο ίδιος θα επισημάνει ότι γίνεται μια προσπάθεια να μειωθεί η ικανότητα της Υπερδνειστερίας με οικονομικό αποκλεισμό και πρόσθεσε ότι  η παρουσία  της ειρηνευτικής αποστολής δρα θετικά στις, πραγματικά, δύσκολες συνθήκες στην περιοχή.


Τυχούσα απουσία των ρωσικών ειρηνευτικών δυνάμεων θα ενδυνάμωνε την πιθανότητα επανάληψης της σύγκρουσης όπως έγινε το 1992, δήλωσε ο Σέβτσουκ.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ