Η Ιορδανία παρέδωσε στη Ρωσία κατάλογο τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία




Δεκέμβριος 17, 2015.

Πηγή του ρωσικού υπουργείου Εξωτερικών δήλωσε ότι η Ιορδανία παρέδωσε στη Ρωσία έναν κατάλογο με περίπου 160 οργανώσεις, που συμμετέχουν σε τρομοκρατικές δραστηριότητες στη Συρία, σύμφωνα με το αραβικό ‘Σκάι Νιουζ’.


Το δημοσίευμα επικαλείται ρωσικές πηγές και αναφέρει ότι «Η Ιορδανία παρέδωσε τον κατάλογο τον οποίο είχε προθυμοποιηθεί να αναλάβει. Η κίνηση αυτή έρχεται λίγο πριν την νέα διεθνή συνάντηση για τη Συρία στη Νέα Υόρκη».

Η Ιορδανία είχε υποσχεθεί να δημιουργήσει έναν ενοποιημένο κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων που δρουν στη Συρία, με βάση πληροφορίες που  παρέχονται από άλλες χώρες, όπως είναι η Ρωσία, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Σαουδική Αραβία.

Το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ θα αποφασίσει σχετικά με τον κατάλογο αυτόν και σε όσες ομάδες  συμφωνήσουν τα μέρη θα συμπεριληφθούν στον κατάλογο των τρομοκρατικών οργανώσεων.

Ο κατάλογος της Ιορδανίας για τις τρομοκρατικές οργανώσεις θα έχει και έναν πρόσθετο ρόλο: τον αποκλεισμό των οργανώσεων αυτών στη πολιτική διαδικασία στη Συρία.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ