Νταβούτογλου: Η ‘επίθεση’ του Πούτιν δεν είναι αντάξια αρχηγού κράτους






Δεκέμβριος 19, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε το Σάββατο, ότι η ‘επίθεση’ του Ρώσου προέδρου στην Άγκυρα δεν είναι αντάξια ενός αρχηγού κράτους.


Ο Νταβούτογλου βρισκόμενος σε οικονομικό συνέδριο στην Κωνσταντινούπολη, δήλωσε  ότι  η Ρωσία δεν αντιμετωπίζει τα πράγματα με «ωριμότητα», όπως θα περιμέναμε, σύμφωνα με το αραβικό ‘Σκάι Νιουζ’.


Ο Τούρκος πρωθυπουργός προέβη σε αυτές τις σκληρές δηλώσεις κατά του Ρώσου  προέδρουμε την απόφαση της Μόσχας  να σταματήσει κάθε εμπορική συνεργασία με την Τουρκία, εξαιτίας της κατάρριψης του ρωσικού βομβαρδιστικού στα τουρκοσυριακά σύνορα.

Όσον αφορά τη Συρία, ο Νταβούτογλου, είπε ότι η λύση στην κρίση είναι δυνατή μόνο με την αποχώρηση του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ, που είναι μια πάγια θέση της Τουρκίας.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ