Σαουδική Αραβία: Η «Ισλαμική Συμμαχία» δεν θα πολεμήσει μόνο το Ντάες




Δεκέμβριος 17, 2015.

Τα αραβικά κράτη- μέσα στο γενικότερο κλίμα στην ευρύτερη περιοχή-  δημιουργούν έναν συνασπισμό για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας, ιδιαίτερα,  στη Μέση Ανατολή. Ο συνασπισμός αυτός αποκαλείται 'Ισλαμική Συμμαχία' και θα βρίσκεται υπο την ηγεσία της Σαουδικής Αραβίας.




Ο διάδοχος του Σαουδικού θρόνου και υπουργός Άμυνας, πρίγκιπας Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν, δήλωσε ότι ο στόχος της Ισλαμικής Στρατιωτικής Συμμαχίας, δεν θα έχει ως μοναδικό στόχο την καταπολέμηση του Ντάες –Daesh, αλλά όλες τις τρομοκρατικές οργανώσεις.


Ο Μπιν Σαλμάν σε συνέντευξη Τύπου στο Ριάντ,είπε ότι η συμμαχία θα αναπτύξει και πνευματικό αγώνα κατά της τρομοκρατίας και θα παλέψει με όλες τις αποχρώσεις της, γιατί έχει διαδοθεί όχι μόνο στη Συρία αλλά σε και σε πολλές άλλες χώρες.


Ο ίδιος τόνισε ότι «κάθε μουσουλμανική χώρα πολεμά μόνης και ξεχωριστά την τρομοκρατία, ενώ η ίδια η τρομοκρατία λειτουργεί υπό μία ενιαία διοίκηση», τονίζοντας συγχρόνως  τη σημασία του συντονισμού και των προσπαθειών για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας σε ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο, όπως γράφει η ‘αλ Χαντάθ’.


--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ