Αμερικανός Γερουσιαστής: Χρειαζόμαστε μια νέα «Καταιγίδα της Ερήμου» για να τελειώνουμε με το Ντάες




Δεκέμβριος 28, 2015.

Έναν συνασπισμό χερσαίων δυνάμεων  από τα Αραβικά Κράτη του Κόλπου, της Ευρώπης και της Ιαπωνίας πρότεινε ο γερουσιαστής των ΗΠΑ Ρον Τζόνσον ( Ron Johnson),  προκειμένου να εξαλειφθεί η τρομοκρατική οργάνωση του Νάες.


Ο Αμερικανός Γερουσιαστής είναι πεπεισμένος ότι ο κόσμος χρειάζεται μια Συμμαχία,  υπό την ηγεσία του πρώην προέδρου των ΗΠΑ, George W. Bush, όπως στον πρώτο πόλεμο του Κόλπου, προκειμένου να τελειώσει το πρόβλημα με την ακραία  οργάνωση του Ντάες.


Η πρόταση είναι βασισμένη στην εισβολή στο Ιράκ από το Κουβέιτ,  κατά του προέδρου Σαντάμ Χουσεΐν τον Αύγουστο του 1990, όταν ο Μπους σχημάτισε μια συμμαχία πάνω από 30 χώρες, συμπεριλαμβανομένων Δυτικών και Αραβικών χωρών. Ξεκίνησε τότε μια εκστρατεία που είχε την ονομασία «Καταιγίδα της Ερήμου».


Σε συνέντευξή του στο CNN, ο Τζόνσον, είπε  ο πόλεμος  με τους ισλαμιστές θα περατωθεί μόνο με μια τέτοια ενέργεια.


«Ο Αμερικανός πρόεδρος (Μπαράκ Ομπάμα) θέλει να τερματίσει τους πολέμους που διεξάγει η χώρα, αλλά δεν βλέπω οι ριζοσπάστες ισλαμιστές να θέλουν να σταματήσουν τον πόλεμο εναντίον μας».


Οι δηλώσεις αυτές έρχονται σε μια στιγμή που η οργάνωση Ντάες  έχει κηρύξει ανοιχτά τον πόλεμο κατά της Αμερικής.


Πρόσφατα, γράφει το δημοσίευμα της ‘Βατάν’ αναδείχθηκαν φωνές στην Ουάσιγκτον που ζητούν την αποστολή χερσαίων δυνάμεων από αραβικές και ισλαμικές χώρες για την καταπολέμηση του Ντάες κάτω από το  κάλυμμα της διεθνούς συμμαχίας.


Πράγματι, η Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε τη δημιουργία μια «Ισλαμικής Στρατιωτικής Συμμαχίας» από 34 χώρες στις οποίες δεν συμπεριλαμβάνονται το Ιράν, η Συρία και το Ιράκ.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ