Το Κρεμλίνο διστακτικό στην ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ




Δεκέμβριος 2, 2015.

Το Κρεμλίνο ανακοίνωσε ότι θα απαντήσει στην ένταξη του Μαυροβουνίου στο ΝΑΤΟ, αλλά οι λεπτομέρειες είναι ακόμη υπό εξέταση και προβληματισμό.


«Ο πρόεδρος (της Ρωσίας) δεν έχει ακόμη ανακοινώσει δημοσίως τη γνώμη του για το θέμα. Ας περιμένουμε τις επίσημες δηλώσεις από τους στρατιωτικούς και το υπουργείο Εξωτερικών  και τον Πρόεδρο και όχι τις επιλογές που προτείνουν οι εμπειρογνώμονες», δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου ψήφισε το Σεπτέμβριο υπέρ της ένταξης στο ΝΑΤΟ. Η απόφαση ελήφθη με 50 ψήφους από το σύνολο των 79 παρόντων, ενώ η αντιπολίτευση ζήτησε ένα εθνικό δημοψήφισμα για το θέμα.

Νωρίτερα ο Ρώσος γερουσιαστής Βίκτορ  Οζέροφ, ο οποίος είναι επικεφαλής της Επιτροπής Εθνικής Άμυνας και Ασφάλειας στο Συμβούλιο της Ομοσπονδίας (Άνω Βουλή του Ρωσικού Κοινοβουλίου), δήλωσε ότι η Ρωσία θα αναστείλει τα κοινά σχέδια στο Μαυροβούνιο,  και φυσικά αυτά του στρατιωτικού τομέα, εάν η πρώην κομμουνιστική χώρα ενταχθεί στο ΝΑΤΟ.

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ