Ρώσοι πεζοναύτες έφθασαν στην πόλη Χομς της Συρίας




 Δεκέμβριος 7, 2015.

Περισσότεροι από 60 Ρώσοι αλεξιπτωτιστές αφίχθησαν στην επαρχία της Χομς. Σκοπός της παρουσίας των ρωσικών ειδικών δυνάμεων είναι η παροχή συμβουλών και κατάρτισης του συριακού στρατού για την διοργάνωση της επίθεσης στην αρχαία πόλη της Παλμύρας.


Μέχρι την άφιξη των Ρώσων πεζοναυτών στην  πόλη Χομς, ανατολικά της πόλης οι μαχητές του Ντάις (ισλαμικού κράτους) προχώρησαν προς το χωριό Αλ Μπαγιαράτ και Αλ Ντάουα.

Ωστόσο, ο Αραβικός Στρατός της Συρίας (САА) κατάφερε να υπερασπισθεί τις θέσεις του από την ξαφνική επίθεση των Ισλαμιστών.

Μετά την άφιξη των ρωσικών στρατιωτικών συμβούλων η 67η ταξιαρχία της 18ης Μεραρχίας καθώς και δυνάμεις των Εθνικών Δυνάμεων  της πόλης Χομς τέθηκαν  υπό τη διοίκηση των Ρώσων αξιωματικών.

Διεξήχθη σκληρή μάχη έξω από το χωριό Αλ Μπαγιαράτ και οι ένοπλοι του Ντάις αναγκάστηκαν να υποχωρήσουν.

Τις τελευταίες εβδομάδες γίνεται  συντονισμός των φιλοκυβερνητικών δυνάμεων , των μαχητών της οργάνωσης του Λιβάνου «Χεζμπολάχ» καθώς και της πολεμικής αεροπορίας της Συρίας και της Ρωσίας,  προκειμένου να γίνει μια μαζική επιχείρηση για να την απελευθέρωση  της Παλμύρας από τους ριζοσπάστες Ισλαμιστές.

Το Σάββατο , 5 Δεκεμβρίου, συνεχίστηκαν οι σφοδρές μάχες μεταξύ του συριακού στρατού και των τρομοκρατών δυτικά της Παλμύρας.

Οι τρομοκράτες του Ντάις υπέστησαν βαριές απώλειες, όπως σημειώνει το ρωσικό δημοσίευμα.
--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ