Νταβούτογλου: Η Ρωσία κάνει εθνοκάθαρση στη βόρεια Συρία




Δεκέμβριος 9, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, δήλωσε ότι η Ρωσία διεξάγει εθνοκάθαρση στη βόρεια Συρία, σύμφωνα με αναφορά του BBC.


Συγκεκριμένα είπε ότι προσπαθεί να αναγκάσει τους Τουρκμένους και τους σουνίτες που αντιτίθενται στο καθεστώς του Μπασάρ αλ Άσαντ να εγκαταλείψουν τις βόρειες περιοχές της Λαττάκειας.


Σύμφωνα με τον Τούρκο πρωθυπουργό, η Μόσχα προσπαθεί να δημιουργήσει μια στρατιωτική ζώνη  στο εσωτερικό της Συρίας, ώστε να ασφαλίσει τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις της στην περιοχή και να προφυλάξει τις στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ.


Ο Νταβούτογλου τόνισε ότι οι επιθέσεις της ρωσικής αεροπορίας στους αντάρτες της Συρίας που πολεμούν το καθεστώς του Άσαντ, το μόνο που κάνουν είναι να ενισχύουν τις θέσεις των μαχητών Τζιχάντ του Ντάις.


Παρόλα αυτά, είπε ότι είναι έτοιμος να συνεργασθεί με τη Ρωσία, προκειμένου να μην επαναληφθεί το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού στα τουρκο-συριακά σύνορα.


Σύμφωνα με τον ίδιο, χωρίς τον απαραίτητο συντονισμό μεταξύ των δύο χωρών θα υπάρχει πάντα τέτοιος κίνδυνος για τέτοιου είδους περιστατικών.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ