Η Ουάσιγκτον διαψεύδει τη συγκρότηση αραβικού στρατού στο Ιράκ




Δεκέμβριος 11, 2015.

Ο ειδικός απεσταλμένος των ΗΠΑ για το διεθνή συνασπισμό που καταπολεμά το Ντάας (αραβική εκδοχή του ‘ISIS’), o Brett McGurk, διέψευσε δημοσιεύματα ότι η χώρα του επιδιώκει να  συγκροτήσει αραβικό στρατό στο Ιράκ, τονίζοντας ότι ο αγώνας κατά του Ντάας πραγματοποιείται από τις ιρακινές δυνάμεις.


Μιλώντας στο σταθμό ‘Σκάι Νιουζ Αράμπια’ ο McGurk αρνήθηκε τις πληροφορίες που φέρουν την Ουάσιγκτον να συγκροτεί  αραβικό στρατό από τις χώρες του Περσικού Κόλπου στο έδαφος του Ιράκ.
«Αυτό δεν είναι αλήθεια», είπε.

Πρόσθεσε ότι «όλοι οι Ιρακινοί πολεμούν το Ντάες  με χερσαίες δυνάμεις  και εμείς μόνο τους βοηθούμε στρατιωτικά,  και δεν συμμετέχουμε στον πόλεμο».

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι η χώρα του σέβεται την κυριαρχία  του Ιράκ και δεν μπορεί να κάνει κάτι χωρίς την έγκριση της κυβέρνησης του Ιράκ, λέγοντας ότι «αυτό πρέπει να ισχύσει για την Τουρκία, το Ιράν και τη Ρωσία».

Αναφερόμενος στην τουρκική στρατιωτική εισβολή στην περιοχή της Μοσούλης- στο βόρειο Ιράκ- που πυροδότησε κρίση μεταξύ της Άγκυρας και της Βαγδάτης, ο McGurk, δήλωσε ότι «οι Τούρκοι έχουν αρχίσει έναν διάλογο με τη Βαγδάτη για το θέμα και χαιρετίζουμε την εξέλιξη αυτή».

Επιπρόσθετα, ο Αμερικανός αξιωματούχος αναφερόμενος στη ρωσική στρατιωτική δράση στη Συρία, ανέφερε ότι η ρωσική εκστρατεία επικεντρώνεται περισσότερο στην συριακή αντιπολίτευση, σημειώνει το αραβικό δημοσίευμα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ