Νετανιάχου: Είμαστε σε συνομιλίες με την Άγκυρα για πώληση φυσικού αερίου




Δεκέμβριος 8, 2015.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός, Βενιαμίν Νετανιάχου, δήλωσε ότι βρίσκεται σε συζητήσεις με την Άγκυρα για πώληση  ισραηλινού φυσικού αερίου.


Το τούρκικο δημοσίευμα επισημαίνει ότι ο ισραηλινός υπουργός Εθνικών Υποδομών, ενέργειας και υδάτινων πόρων, Γιουβάλ Στάινιτς, ανέφερε ότι το Ισραήλ εξετάζει τη πώληση ισραηλινού αερίου στην Τουρκία, τονίζοντας ότι τώρα η χώρα αυτή διερευνά όλες τις εναλλακτικές λύσεις για αγορά αερίου -εκτός της Ρωσίας.

Ο Στάινιτς πρόσθεσε ότι η παροχή αερίου προς την Αίγυπτο σύντομα θα σταματήσει, αφού έχει ανακαλύψει κοιτάσματα φυσικού αερίου και γρήγορα θα αποκτήσει ενεργειακή ανεξαρτησία.

«Έτσι, το μόνο που μπορούμε να κάνουμε ως προς τις εξαγωγές είναι η επιλογή  της διαδρομής του φυσικού αερίου πέρα από την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την Ελλάδα και την Τουρκία, προς τις ευρωπαϊκές χώρες», είπε.
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ