Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας απέρριψε παρεμβάσεις του Τούρκου πρωθυπουργού σε βουλγαρικό κόμμα




Δεκέμβριος 27, 2015.

Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας, Μπόικο Μπορίσοφ, είχε συνομιλία με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, μετά από αίτημα του Τούρκου ομολόγου του, λόγω της κρίσης που ξέσπασε στο φιλοτουρκικό κόμμα των Δικαιωμάτων και Ελευθεριών -  DPS,  όπως ανέφερε η βουλγαρική τηλεόραση Νόβα που επικαλείται πληροφορίες από την κυβέρνηση.


Στη συνομιλία που έλαβε χώρα στις 23 Δεκεμβρίου, ο Μπόικο Μπορίσοφ διευκρίνισε ότι δεν συμμερίζεται καμία πλευρά στην εσωτερική σύγκρουση του DPS.

Έκανε, επίσης, ευκρινές στον Νταβούτογλου, ότι  οι εσωτερικές σχέσεις στο βουλγαρικό κόμμα δεν πρέπει να εμπλέκονται στις σχέσεις μεταξύ της Βουλγαρίας και της Τουρκίας.

 Επεσήμανε, ακόμη, ότι από τις σχέσεις  έτσι που έχουν εξελιχθεί μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας θα επηρεάσουν αρνητικά και τη Βουλγαρία.

Ο Μπορίσοφ υπενθύμισε στον Νταβούτογλου ότι η Άγκυρα αγνόησε τα συμφέροντα της Βουλγαρίας όταν ξεκίνησαν οι συνομιλίες με τη Μόσχα για το «Turkish Stream», του είπε ακόμη  για την αντιβουλγαρική στάση της Τουρκίας όσον αφορά τον πυρηνικό σταθμό ‘Μπέλενε’, σημειώνει το δημοσίευμα.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ