Πούτιν σε Ερντογάν: Η Ρωσία δεν θα μείνει σε κυρώσεις για λίγες ντομάτες…






Δεκέμβριος 3, 2015.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν εκφώνησε την ετήσια ομιλία του για την κατάσταση της χώρας ενώπιον των δύο σωμάτων του ρωσικού κοινοβουλίου (Ομοσπονδιακή Συνέλευση) - Κρατική Δούμα και το Συμβούλιο της Ομοσπονδίας, η οποία ομιλία,  ήταν σχετική με τις προτεραιότητες της εξωτερικής και εσωτερικής πολιτικής.  



Ο Πούτιν τόνισε ότι ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ερντογάν «θα μετανιώσει για ό, τι έκανε»,  αλλά «η Ρωσία δεν θα συμμετάσχει σε απειλές για τη στρατιωτική δράση κατά της Τουρκίας».


Ο Ρώσος πρόεδρος τόνισε, επίσης,  ότι η Τουρκία «δεν θα υποστεί κυρώσεις μόνο με λίγες ντομάτες»  για την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού αεροπλάνου Su-24.  


«Αν κάποιος νομίζει ότι θα ξεφύγει από το αποτρόπαιο έγκλημα πολέμου που διέπραξε,  μόνο με μερικές ντομάτες, ή κάποιους περιορισμούς σε κατασκευαστικές εταιρείες ή  άλλες βιομηχανίες, είναι τελείως λάθος», τόνισε ο Πούτιν, αναφερόμενος στην πρόσφατη επιβολή περιοριστικών μέτρων κατά της Τουρκίας, οι οποίες περιλαμβάνουν την απαγόρευση στις εισαγωγές λαχανικών και φρούτων και το πάγωμα του έργου μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου μέσω Τουρκίας.


Προειδοποίηση…


"Αυτοί δεν θα δουν νευρική, υστερική αντίδραση, η οποία είναι επικίνδυνη για μας και για όλον τον κόσμο ...  Δεν θα υπάρξει τέτοιο πράγμα. Η βάση για τις δράσεις μας είναι η πρώτη και κύρια ευθύνη για την χώρα μας και το λαό μας», είπε ο Ρώσος αρχηγός του κράτους.

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία γνωρίζει ποιος ωφελείται από το λαθρεμπόριο πετρελαίου στην Τουρκία και ποιοι είναι αυτοί που στρατολογούν νέους μαχητές-τζιχάντ.


«Γνωρίζουμε, για παράδειγμα, ότι αυτοί που γεμίζουν τις τσέπες τους, επιτρέπουν στους τρομοκράτες να επωφεληθούν από το πετρέλαιο, που έχει κλαπεί από τη Συρία και μεταφέρεται  στην Τουρκία. Αυτά είναι κέρδη τα χρησιμοποιούν οι εγκληματίες για να στρατολογήσουν μισθοφόρους, να αγοράσουν όπλα, να οργανώσουν απάνθρωπες τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον του λαού μας, του λαού της Γαλλίας, του Λιβάνου και του Μάλι» , δήλωσε ο Πούτιν.


Η τουρκική ηγεσία και ο τουρκικός λαός
 

Επεσήμανε ότι η Ρωσία  κάνει σαφή διάκριση μεταξύ του τουρκικού λαού και της ηγεσίας του.

«Τουρκικός λαός είναι ευγενικός, εργατικός και ταλαντούχος. Έχουμε πολλούς παλιούς και αξιόπιστους φίλους στην Τουρκία. Και τονίζω - θα πρέπει να γνωρίζουν ότι δεν ισοδυναμούν με την σημερινή ηγεσία, η οποία  είναι άμεσα υπεύθυνη για το θάνατο στρατιωτών μας», τόνισε.


«Ήμασταν έτοιμοι να συνεργαστούμε με την Τουρκία σε όλα τα ευαίσθητα θέματα και ήμασταν  έτοιμοι να προχωρήσουμε ακόμη περισσότερο από ό, τι οι σύμμαχοι της Τουρκίας», είπε. 

 Η τρομοκρατία στη Ρωσία

Σύμφωνα με τον Πούτιν, η Ρωσία βρίσκεται από καιρό στην πρώτη γραμμή του πολέμου κατά της διεθνούς τρομοκρατίας. 

Τρομοκρατικές επιθέσεις εναντίον Ρώσων πολιτών στη Ρωσία έχουν σκοτώσει χιλιάδες ανθρώπους. 

Χρειάστηκαν σχεδόν 10 χρόνια για να ηττηθεί η τρομοκρατία, οι τρομοκράτες αναγκάζονται να εγκαταλείψουν τη Ρωσία.

 «Αλλά ακόμα από καιρό σε καιρό τους αντιμετωπίζουμε στο έδαφός μας», δήλωσε ο Πούτιν.


Η διεθνής τρομοκρατία

Ανέλυσε την κατάσταση που υπάρχει στο Αφγανιστάν, τη Συρία, το Ιράκ και τη Λιβύη.
Το Ιράκ, η Λιβύη και η Συρία είναι τώρα περιοχές της αναρχίας, που συνιστούν απειλή για ολόκληρο τον κόσμο, είπε χαρακτηριστικά.

«Δεν είναι δυνατό να νικήσουμε την τρομοκρατία, ειδικά, όταν τα σύνορα ανοίγουν. Πρέπει να είμαστε έτοιμοι, ανά πάσα στιγμή,  για την καταπολέμηση της τρομοκρατίας» , είπε ο Πούτιν.

Καθόρισε ότι η Ρωσία είναι ισχυρή, διότι «σέβεται τις εθνικές της  ομάδες".


 Η διαφθορά

Ο Πούτιν υπενθύμισε ότι το 2016 θα διεξαχθούν βουλευτικές εκλογές στη Ρωσία με την οποία  επιτάσσεται η εκστρατεία να είναι διαφανής.

Σχετικά με τη διαφθορά Ρώσος πρόεδρος επέμεινε ότι όλοι οι δημόσιοι υπάλληλοι πρέπει να δηλώνουν τα εισοδήματά τους. Επίσης, τα δικαστήρια θα πρέπει να είναι πιο αντικειμενικά.

 Η οικονομία της Ρωσίας


Σχετικά με το θέμα των οικονομικών προκλήσεων που αντιμετωπίζει η χώρα, ο Πούτιν σημείωσε ότι γνώριζε πως οι καιροί είναι δύσκολοι στη Ρωσία τώρα, αλλά δεν είναι σε κρίση. Το ρούβλι έχει σταθεροποιηθεί. Εν τω μεταξύ, θα πρέπει να ληφθούν υπόψη οι παγκόσμιες οικονομικές αλλαγές, όπως είπε.

 «Η Ρωσία δεν θα πρέπει να είναι ευάλωτη», επέμεινε και κατέστησε σαφές ότι η κυβέρνηση θα πρέπει να εξηγήσει στους πολίτες, τι κάνει η εξουσία για το μέλλον τους. 

Ο Ρώσος αρχηγός του κράτους, δήλωσε ότι ένας αριθμός βιομηχανιών σήμερα βρίσκονται σε κίνδυνο. Κυρίως οι κατασκευαστικές. Θα πρέπει να ληφθεί μέριμνα για το εισόδημα των Ρώσων και των ατόμων με ειδικές ανάγκες. 

Επέμεινε στην εξισορρόπηση του προϋπολογισμού, το έλλειμμα του προϋπολογισμού δεν θα πρέπει να υπερβαίνει το 3%.

Νέες ευκαιρίες θα δημιουργηθούν για τις ανατολικές περιοχές της Ρωσίας, που είναι σημαντικές για τη χώρα.

Σε άνοδο η γεωργία

Πούτιν ευχαρίστησε τον κλάδο των γεωργών στη Ρωσική Ομοσπονδία. «Τώρα είμαστε ανάμεσα στους μεγαλύτερους εξαγωγείς γεωργικών προϊόντων», καυχήθηκε ο Πούτιν και έδωσε εντολές να καλλιεργούνται περισσότερες περιοχές που είναι αχρησιμοποίητες.

"Έχουμε αποδεχθεί την ξένη εμπλοκή στη ρωσική οικονομία. Εκτιμούμε όσους έρχονται εδώ και καιρό την ρωσική αγορά, παρά τις προκλήσεις που αντιμετωπίζουν», είπε και ενθάρρυνε τις ιδιωτικές επενδύσεις. 

Ο Πούτιν τόνισε ότι η Ρωσία χαιρετίζει τη συνεργασία με την Κίνα, ειδικά στο «Δρόμου του Μεταξιού».



(ρωσικά μέσα ενημέρωσης)
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ