Υπό στενή παρακολούθηση το τουρκικό υδρογραφικό στο Αιγαίο




Δεκέμβριος 5, 2015.

Το υδρογραφικό πλοίο του τουρκικού πολεμικού ναυτικού «Τσεσμέ»- TCG A599, έχει θορυβήσει την Ελλάδα, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα.


Το «Τσεσμέ» συνοδεύεται από το θωρηκτό «Μποντρούμ» TCG  F-501, ενώ έχει κινητοποιηθεί το ελληνικό πολεμικό ναυτικό.

Το «Τσεσμέ» βρισκόμενο  στα στενά μεταξύ Λέσβου και Χίου προκάλεσε συναγερμό στο ελληνικό πολεμικό ναυτικό και στάλθηκε μία κορβέτα και σκάφος της ακτοφυλακής για την παρακολούθηση των τουρκικών πλοίων.

«Σύμφωνα με πληροφορίες που λάβαμε από πηγή του τουρκικού πολεμικού ναυτικού τα τουρκικά και τα ελληνικά πλοία βρίσκονται αντιμέτωπα στο Αιγαίο και η κάθε πλευρά παρακολουθεί στενά την κίνηση της άλλης», σημειώνει το δημοσίευμα.

 Στο «Τσεσμέ»- TCG A599 βρίσκονται 11 Τούρκοι αξιωματικοί, 27 υπαξιωματικοί, πέντε κελευστές  και 39 ναύτες, συνολικά βρίσκονται επί του πλοίου 82 άτομα.
Το πλοίο έχει μήκος 87 μέτρα και πλάτος 15 μέτρα και έχει την ικανότητα  πλεύσης με 15 κόμβους, σημειώνει το τούρκικο δημοσίευμα, χωρίς να διευκρινίζει το λόγο της παρουσίας του στα ελληνικά χωρικά ύδατα.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ