Η Ρωσία δημιουργεί νέα αεροπορική βάση –διπλασιάζει τα αεροσκάφη στη Συρία




Δεκέμβριος 1, 2015.

Η Ρωσία δημιουργεί μια νέα αεροπορική βάση στη Συρία, κοντά στην πόλη Χομς, σύμφωνα με άρθρο που δημοσιεύθηκε την Τρίτη, στη βρετανική εφημερίδα ‘The Times’.


Η δημιουργία είναι στο πλαίσιο των πρόσφατων προσπαθειών της να αυξήσει και να σταθεροποιήσει την στρατιωτική παρουσία της στη χώρα που έχει ρημάξει από τον εμφύλιο πόλεμο.


Η Χομς είναι μια πόλη που συνδέει τα παράκτια τμήματα με την πρωτεύουσα Δαμασκό.
Σύμφωνα με το άρθρο, η Ρωσία  στέλνει στρατιωτικό προσωπικό, εξοπλισμό για την αεροπορική βάση ‘αλ Χαϊράτ’ που βρίσκεται 25 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Χομς.


Με τη νέα αεροπορική βάση, η ρωσική πολεμική αεροπορία αναμένεται να διπλασιάσει τον αριθμό των μαχητικών αεροσκαφών στη Συρία.

Ήδη, στη βάση αυτή υπάρχουν ρωσικά επιθετικά ελικόπτερα, ωστόσο, οι Ρώσοι άρχισαν να την διευρύνουν εδώ και έναν μήνα και σήμερα φιλοξενεί περίπου 50 με 60 Ρώσους στρατιώτες, 10 αεροπλάνα και 15 ελικόπτερα.


Επιπλέον 1.000 στρατιώτες θα αναπτυχθούν στην αεροπορική  βάση, σύμφωνα με πληροφορίες.



--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ