Κοσσυφοπέδιο: Αλβανοί εξτρεμιστές αποπειράθηκαν να κάψουν σπίτια Σέρβων




Δεκέμβριος 7, 2015.

Οι Αλβανοί εξτρεμιστές δυσανασχετούν από την επιστροφή των Σέρβων στα σπίτια τους σε περιοχές του Κοσσυφοπεδίου.


Άλλο ένα περιστατικό σημειώθηκε σήμερα, νωρίς το πρωί, στο χωριό Γκοράζντεβατς, όταν έγινε απόπειρα πυρπόλησης αρκετών σπιτιών και οχημάτων Σέρβων στο κέντρο του οικισμού, όπως σημειώνει το πρακτορείο Tanjug.

Ο Σέρβος υπουργός Επαναπατρισμού και Κοινοτήτων της κυβέρνησης του Κοσσυφοπεδίου, Ντάλιμπορ Γιέβτιτς,  ανέφερε ότι το περιστατικό συνέβη  σήμερα τα ξημερώματα σε τρεις σερβικές οικίες και καταστράφηκαν δύο αυτοκίνητα Σέρβων που επέστρεψαν στα σπίτια τους.

Η επίθεση δεν είναι μοναδική αφού στην περιοχή οι Αλβανοί, οι οποίοι σε πολλές περιπτώσεις έχουν καταλάβει τις περιουσίες των Σέρβων κατοίκων του Κοσσυφοπεδίου, τους θεωρούν ανεπιθύμητους.

Το περιστατικό καταδικάστηκε από το δήμαρχο της Βόρειας Μιτρόβιτσας, Γκόραν Ράκιτς, ο οποίος δήλωσε ότι οι Αλβανοί προβαίνουν σε εθνοκάθαρση, βεβηλώνοντας μνημεία και πυρπολώντας σπίτια, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή των Σέρβων στο Γκοράζντεβατς.
Επίσης, ο διευθυντής του Γραφείου Κοσσυφοπεδίου και Μετοχίων, Μάρκο Ντιούριτς καταδίκασε τις επιθέσεις και τόνισε ότι πρόκειται για «τρομοκρατικές επιθέσεις Αλβανών εξτρεμιστών εναντίον των Σέρβων και των περιουσιών τους».
Ο Ντιούριτς κάλεσε τους Σέρβους του Κοσσυφοπεδίου να κρατήσουν την ψυχραιμία τους και να μην απαντήσουν στις προκλήσεις των Αλβανών εξτρεμιστών.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ