Η Τουρκία αποσύρει το στρατό της από το Ιράκ




Δεκέμβριος 20, 2015.
Οι τουρκικές αρχές ανακοίνωσαν την απόσυρση των στρατευμάτων τους από την επαρχία Νινευή στο Ιράκ, σύμφωνα με ανακοίνωση του  τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.



 «Η Τουρκία, λαμβάνοντας υπόψη την ευαισθησία της ιρακινής πλευράς και την ανάγκη καταπολέμησης  του Ντάες, συνεχίζει να αποσύρει τις ένοπλες δυνάμεις της από την επαρχία της Νινευή, που αποτέλεσαν  πηγή παρεξηγήσεων», σύμφωνα με την ανακοίνωση  του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.


 Το  τούρκικο δημοσίευμα αναφέρει ότι η Τουρκία, ως μέλος της διεθνούς συμμαχίας είναι έτοιμη να συνεργαστεί με το Ιράκ, προκειμένου να συντονίσουν καλύτερα τις κοινές προσπάθειες για να ηττηθεί το Ντάες.

Η Τουρκία επιβεβαίωσε την υποστήριξή της, στην κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα του Ιράκ και χαρακτήρισε ως παρανοήσεις της ιρακινής κυβέρνησης, σκέψεις που αφορούσαν την ανάπτυξη τουρκικών στρατευμάτων στο βόρειο Ιράκ. Αφού ο σκοπός της παρουσίας των τουρκικών στρατευμάτων ήταν η προστασία των εκπαιδευτών που συμμετέχουν στην εκπαίδευση των ιρακινών δυνάμεων για να πολεμήσουν κατά των μαχητών του Ντάες.


Η αποχώρηση των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων από το Βόρειο Ιράκ, ακολούθησε την τηλεφωνική επικοινωνία του προέδρου των ΗΠΑ, Μπαράκ Ομπάμα, με τον Τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, από τον οποίο ζήτησε να αποσυρθούν τα τουρκικά στρατεύματα  από το βόρειο Ιράκ.
--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ