Σκόπια: «Πλαστές ταυτότητες, διαβατήρια Βουλγαρίας, λογαριασμοί σε ελβετικές τράπεζες»… στο κλαμπ της εκλογικής νοθείας




Δεκέμβριος 21, 2015.

Σκόπια.

Η Εισαγγελία ανακοίνωσε ότι συνελήφθησαν χθες, τρία άτομα σε ένα διαμέρισμα στην πόλη των Σκοπίων, όπου βρέθηκαν μηχανισμοί παρασκευής πλαστών ταυτοτήτων και άλλα εξαρτήματα.


Ο γενικός εισαγγελέας δεν ανέφερε λεπτομέρειες για την υπόθεση αυτήν, αλλά επιφυλάχθηκε για ενημέρωση την επόμενη εβδομάδα,  για να διαπιστώσει πρώτα, εάν αυτές οι πλαστές ταυτότητες χρησιμοποιήθηκαν κατά τις περασμένες εκλογές ( για διπλή ή τριπλή ψήφο).


Μεταξύ των πλαστών ταυτοτήτων βρέθηκαν, τραπεζικοί λογαριασμοί, καθώς και ξένα διαβατήρια που κατασκευάστηκαν σε εργαστήριο των Σκοπίων, όπως αποκάλυψε η αστυνομία και η υπόθεση παραπέμφθηκε στην εισαγγελία που ερευνά για το Οργανωμένο Έγκλημα.


Πηγές από έρευνα της τηλεόρασης Άλφα των Σκοπίων, ανέφεραν ότι στα κατασχεθέντα υλικά περιλαμβάνονται  έγγραφα, πλαστά βουλγαρικά διαβατήρια, ηλεκτρονικοί υπολογιστές, λογαριασμοί σε ελβετική τράπεζα όπου γινόταν η κατάθεση των χρημάτων.


Υπάρχουν υποψίες ότι στην πλαστογράφηση των ταυτοτήτων και των ψεύτικων διαβατηρίων εμπλέκονται υπάλληλοι του κράτους.


Ο υπουργός Εσωτερικών, Όλιβερ Σπασόφσκι διέταξε έρευνα για το οργανωμένο έγκλημα. Προς το παρόν έχουν συλληφθεί τρία εμπλεκόμενα άτομα.


Ο Σπασόφσκι επανέλαβε ότι οι πλαστές ταυτότητες και τα άλλα στοιχεία των εγγράφων για ταυτοποίηση χρησιμοποιήθηκαν για την εκλογική νοθεία την οποία είχε διοργανώσει η κυβέρνηση του VMRO-DPMNE και αφορά ψηφοφόρους «μαϊμού» από το Κουμάνοβο, Κίτσεβο,  Γκόστιβαρ και Στιπ.


Σημειώνεται ότι στο πλαίσιο της υπηρεσιακής κυβέρνησης,  που θα οδηγήσει τη χώρα στις εκλογές την ερχόμενη άνοιξη,  ως υπουργός Εσωτερικών τοποθετήθηκε  ο , Όλιβερ Σπασόφσκι, που είναι βουλευτής της αντιπολίτευσης.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ