Τουρκία: Μεγάλη στρατιωτική αποστολή στο Σιρνάκ για εκκαθαρίσεις Κούρδων αυτονομιστών




Δεκέμβριος 13, 2015.

Στην επαρχία Σιρνάκ, στις πόλεις Τσίζρε και Σιλόπι οι Κούρδοι αυτονομιστές έχουν δημιουργήσει οδοφράγματα, κόβοντας την κυκλοφορία στις οδικές αρτηρίες της περιοχής. Στην επαρχία εστάλησαν μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας και της στρατο-χωροφυλακής,  καθώς και ειδικές δυνάμεις για την εκκαθάριση των τρομοκρατών.


Στην επαρχία ετέθη  απαγόρευση κυκλοφορίας των πολιτών, προκειμένου να αρχίσει  η δράση των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας κατά των Κούρδων αυτονομιστών.

Είχε τεθεί και πρόσφατα απαγόρευση  της κυκλοφορίας, αλλά κυριάρχησε η δυσαρέσκεια και τα παράπονα των κατοίκων και η απαγόρευση ήρθη. Τώρα ετέθη πάλι, ενόψει της νέας επιχείρησης των τουρκικών δυνάμεων ασφαλείας στην περιοχή.

Επί έναν δεκαήμερο, όπως επισημαίνεται,  έρχονται στην περιοχή δυνάμεις τους στρατού και των σωμάτων ασφαλείας τόσο από την Άγκυρα, όσο και από την Μπατμάν, τη Σανλιούρφα, την Αντιγιαμάν, τη Βαν, Χακάρι, καθώς και ειδικά τάγματα από την Κωνσταντινούπολη, τη Σμύρνη, την Τραπεζούντα και την Σαμψούντα.

Επίσης, στην περιοχή έχουν μετακινηθεί και μονάδες τεθωρακισμένων οχημάτων που θα αναλάβουν δράση κατά των τρομοκρατών, όπως γράφει η Bugün.

--

               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ