Ελλάδα και Τουρκία συμφώνησαν σε συνεργασία με Βουλγαρία στην ενέργεια




Δεκέμβριος 18, 2015.

Οι πρωθυπουργοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, Αλέξης Τσίπρας και Αχμέτ Νταβούτογλου, συμφώνησαν να συνεργασθούν με τη Βουλγαρία στον τομέα της ενέργειας, γράφει το βουλγαρικό δημοσίευμα και προσθέτει ότι αυτό έγινε στη συνάντηση τους στις Βρυξέλλες, στο πρόσφατο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο, στο οποίο συμμετείχε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας, όπως δήλωσε αξιωματούχος της ελληνικής κυβέρνησης.


Όσον αφορά το πρόβλημα των προσφύγων, που ήταν το κύριο θέμα της διήμερης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο Τσίπρας τόνισε πόσο σημαντική είναι η εφαρμογή της συμφωνίας για την επανεγκατάσταση των προσφύγων, που εγκρίθηκε νωρίτερα, ένα θέμα το οποίο επικρίθηκε από ορισμένες χώρες για καθυστέρηση στην εφαρμογή της.

Η Τουρκία και η Ελλάδα είναι από τις χώρες που πλήττονται χειρότερα από την προσφυγική και μεταναστευτική ροή  που συνεχίζεται παρά τις κακές καιρικές συνθήκες, σημειώνεται χαρακτηριστικά.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ