“Τα ρωσικά στρατεύματα έχουν περικυκλώσει την Τουρκία”



“Η Μόσχα έστειλε 14 ελικόπτερα στη στρατιωτική βάση Ερεμπούνι, στην Αρμενία”

Δεκέμβριος 10, 2015.

Σε απάντηση για το περιστατικό με την κατάρριψη του ρωσικού Su-24, όχι μόνο επιβλήθηκαν οικονομικές κυρώσεις εναντίον της Άγκυρας, αλλά αυξήθηκε σημαντικά η στρατιωτική παρουσία της Ρωσίας στην περιοχή, αναφέρει η Hürriyet Daily News.


Η Μόσχα κυριολεκτικά έχει περικυκλώσει την Τουρκία από όλες τις πλευρές και έχει αναπτύξει ελικόπτερα στην Αρμενία, έστειλε υποβρύχια στη Μεσόγειο Θάλασσα και έχει δρομολογήσει μία σημαντική παρουσία στρατιωτικού εξοπλισμού στη Λαττάκεια.

Πρώτα από όλα,  η Μόσχα έστειλε 14 ελικόπτερα στη στρατιωτική βάση Ερεμπούνι, στην Αρμενία, σημειώνει το δημοσίευμα. 

Οκτώ από αυτά είναι επιθετικά ελικόπτερα Mi-24, και ο συνολικός αριθμός τους ενδέχεται να αυξηθεί σε 15 μέχρι το τέλος του έτους. Τα υπόλοιπα είναι μεταγωγικά ελικόπτερα Mi-8.

Κατόπιν, η Ρωσία έστειλε το υποβρύχιο «Ροστόφ ον Ντον» που είναι εξοπλισμένο με πυραύλους ‘Καλίμπρ’ (κρουζ), έχει επίσης τη ναυτική βάση στην Ταρτούς, γράφει η Hürriyet.

Πριν από αυτά, δύο υποβρύχια και το καταδρομικό ‘Μόσχα’ που είναι εξοπλισμένο με σύστημα αεράμυνας παρόμοια με το S-300, έχει κατευθυνθεί στην ανατολική Μεσόγειο.

Τέλος, ο ρωσικός στρατός χρησιμοποιεί τη συριακή αεροπορική βάση Χμέουμιμ στη Λαττάκεια, που θεωρείται ένα από τα προπύργια του καθεστώτος Μπασάρ αλ Άσαντ, σημειώνει το άρθρο.

Προφανώς υπάρχουν 55 ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη  διάφορων τύπων- Su-30, Su-24, Su-25 και Su-34 και επτά ελικόπτερα Mi-24 και 5 ελικόπτερα Mi-8.

Επιπλέον, η βάση προστατεύεται από διάφορα συστήματα αεράμυνας- συστήματα μικρής, μεσαίας και μεγάλης εμβέλειας.

Ακόμη έχει αναπτυχθεί  το πολύπλοκο σύστημα ηλεκτρονικού πολέμου «Κρασούχα», καθώς επίσης και 15 άρματα μάχης και 30 τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού, γράφει η Hürriyet Daily News.

--

Ρωσική απάντηση στο δημοσίευμα αυτό είναι εδώ
--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ