Η Ελλάδα στηρίζει την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας




Ο Γιάννης Αμανατίδης καταθέτει στεφάνι στο μνημείο του Ρήγα Φεραίου στο Βελιγράδι

Δεκέμβριος 2, 2015.

Βελιγράδι.

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας, Γιάννης Αμανατίδης, υποστήριξε σήμερα από το Βελιγράδι,  την ευρωπαϊκή πορεία της Σερβίας.




«Η Ελλάδα καλλιεργεί τις παραδοσιακά φιλικές σχέσεις με τη Σερβία στον τομέα της θρησκείας, του πολιτισμού, της ιστορίας και υποστηρίζει σθεναρά την ευρωπαϊκή της πορεία», δήλωσε ο Αμανατίδης στο πρακτορείο ειδήσεων Beta κατά την κατάθεση στεφάνου στο μνημείο του Έλληνα ποιητή και επαναστάτη Ρήγα Φεραίου στο Βελιγράδι.




Ο Έλληνας διπλωμάτης εξήρε τις προσπάθειες της Σερβίας να καταστεί πλήρες μέλος της ΕΕ και τόνισε ότι η Ελλάδα είναι μία από τις πρώτες χώρες στην υποστήριξη αυτής της προσπάθειας.

Μιλώντας για την κρίση των προσφύγων, ο Αμανατίδης, δήλωσε ότι η Ελλάδα διατηρεί υπό έλεγχο την κατάσταση με τους μετανάστες που βρέθηκαν στα σύνορά της και κάλεσε για την επίτευξη μιας ευρωπαϊκής λύσης.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ