Ένοπλοι του Ντάις μεταφέρουν χημικά και βιολογικά όπλα στην Ευρώπη




Δεκέμβριος 7, 2015.

Ένοπλοι της τρομοκρατικής ομάδας Ντάις- Daish (αραβική συντομογραφία του ‘ισλαμικού κράτους του Ιράκ και του Λεβάντε’- ISIL, όπως διευκρινίζει το δημοσίευμα) μεταφέρουν λαθραία χημικά και βιολογικά όπλα στην Ευρώπη και ετοιμάζονται να πραγματοποιήσουν τρομοκρατικές επιθέσεις.



Τα στοιχεία προέρχονται  από την έκθεση προς το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, όπως αναφέρει ρωσικό δημοσίευμα που επικαλείται την εφημερίδα ‘Daily Mail’.


«Χημικές και βιολογικές καθώς και ραδιολογικές ή πυρηνικές ουσίες  έχουν φθάσει ανεξέλεγκτα στην Ευρωπαϊκή Ένωση, σύμφωνα με έκθεση που συντάχθηκε μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παρίσι στις 13 Νοεμβρίου 2015. Επιπλέον, το έγγραφο αναφέρει ότι οι τρομοκράτες προσλαμβάνουν στις τάξεις τους επιστήμονες χημικούς που θα μπορούσαν να δημιουργήσουν  εκρηκτικό υλικό από πρώτες ύλες».


«Έχουμε να κάνουμε με μια πολύ σοβαρή και καλά εξοπλισμένη  διεθνή τρομοκρατική οργάνωση, η οποία εκδηλώνεται ενεργά, πλέον, στους δρόμους της Ευρώπης», δήλωσε  ο επικεφαλής της EUROPOL, της Υπηρεσίας Επιβολής του Νόμου στην Ευρωπαϊκή Ένωση, Ρόμπ Γουέινραϊτ- Rob Wainwright.


Αυτή είναι η πιο σοβαρή τρομοκρατική απειλή από όλες που αντιμετώπισε η Ευρώπη τα τελευταία δέκα χρόνια.

Τη ίδια στιγμή η βρετανική εφημερίδα, διαβεβαιώνει τους αναγνώστες  της ότι  η αστυνομία του Ηνωμένου Βασιλείου είναι  έτοιμη να αντισταθεί στους τρομοκράτες εάν τολμήσουν να προβούν σε ένα τέτοιο πλήγμα, σημειώνει το «Λάιφ Νιουζ».

--


               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ