Το Ντάες άλλαξε πορεία για τη μεταφορά του λαθραίου πετρελαίου στην Τουρκία




Δεκέμβριος 25, 2015.

Η τρομοκρατική οργάνωση του Ντάες, συνεχίζει να εξάγει  λαθραίο πετρέλαιο στην Τουρκία, αλλά τώρα χρησιμοποιεί μια νέα διαδρομή, μέσα από το βόρειο Ιράκ, ώστε να ξεφύγει από τα ρωσικά μαχητικά αεροσκάφη, όπως αναφέρει το Ria Novosti.



«Οι τρομοκράτες την προσπάθειά τους  να αποφύγουν τις ρωσικές αεροπορικές επιθέσεις, στις φάλαγγες  των βυτιοφόρων με λαθραίο πετρέλαιο από τη Συρία, χρησιμοποιούν μια νέα οδό» είπε κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου  ο επικεφαλής της επιχειρησιακής διαχείρισης του ρωσικού  Γενικού Επιτελείου, αντιστράτηγος Σεργκέι Ρουντσκόι.


Όπως ανέφερε, τώρα τα βυτιοφόρα περνούν κατά μήκος  μιας διαδρομής που παρακάμπτει την συριακή επαρχία Ντέιρ αλ Ζουρ, τις ιρακινές πόλεις Μοσούλη και Ζάχο και στη συνέχεια κατευθύνεται προς την Τουρκία.


«Το πετρέλαιο φθάνει στο τουρκικό έδαφος μέσω του συνοριακού σταθμού  της περιοχής Ζάχο», δήλωσε ο Ρουντσκόι και έδειξε δύο δορυφορικές εικόνες με τη διαδρομή που ακολουθούν.  Κατά τη στιγμή της λήψης από τις δύο πλευρές των τουρκο-ιρακινών συνόρων υπήρχαν 11. 775 βυτιοφόρα, όπως είπε.


Το Γενικό Επιτελείο των ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων ανέφερε ότι τα ρωσικά πολεμικά αεροσκάφη πραγματοποίησαν 5.240 πτήσεις από την έναρξη της στρατιωτικής επέμβασης στη Συρία, δηλαδή από τις 30 Σεπτεμβρίου.


Την τελευταία εβδομάδα η ρωσική αεροπορία κατέστρεψε 37 στόχους εξόρυξης και επεξεργασίας πετρελαίου στη Συρία καθώς και 17 βυτιοφόρα γεμάτα με πετρέλαιο.
--



               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ