Βουλγαρικοί δήμοι ζητούν να συμμετέχουν στον αγωγό από την Ελλάδα




Δεκέμβριος 13, 2015.
Σόφια.
Τέσσερις δήμοι στην περιοχή Κάρτζαλι,  ζήτησαν να γίνει παρέκκλιση του αγωγού φυσικού αερίου (ο οποίος ονομάστηκε ‘Μπαλκάν’ από τη Βουλγαρία) ώστε να έχουν τη δυνατότητα να συνδεθούν με το φυσικό αέριο, στη μελλοντική διασύνδεση Ελλάδας - Βουλγαρίας. 
 
Οι δήμαρχοι εκφράζουν την άποψη ότι πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία για την οικονομική ανάπτυξη της περιοχής.
Ο σωλήνας θα έχει χωρητικότητα 3.000 εκατομμυρίων κυβικών μέτρων φυσικού αερίου ετησίως και αναμένεται να έχει μεγάλη διαφορά τόσο στον εφοδιασμό όσο και στην  τιμή, σε σχέση με τα υπάρχοντα καύσιμα.
Ο δήμαρχος του Κίρκοβο, Σινάσι Σουλεϊμάνοφ, δήλωσε ότι η σύνδεση της περιοχής του με τον αγωγό θα συμβάλλει σημαντικά στην ανάπτυξη της περιοχής, αφού θα προσελκύσει επενδυτές.
Σύμφωνα με τον βουλγαρικό προγραμματισμό, συνδέσεις με το φυσικό αέριο προβλέπονται σε κρατικά κτήρια, δημοτικά κτήρια, ιδιωτικές εταιρείες και ξενοδοχεία.
Το βουλγαρικό τμήμα του ‘Μπαλκάν’ θα έχει μήκος 151 χιλιόμετρα και η μισή διαδρομή του περνά από την περιοχή του Κάρτζαλι. Συνολικά ο αγωγός διέρχεται από τέσσερις μεγάλους δήμους.
Ήδη οι βουλγαρικοί δήμοι έχουν κάνει τις προτάσεις τους προς την Bulgarian Energy Holding.
Η κατασκευή του αγωγού αναμένεται να ξεκινήσει το φθινόπωρο του επόμενου έτους, και η εμπορική εκμετάλλευση του - στα μέσα του 2018. Θα αποτελέσει ένα βασικό στοιχείο για την ανάπτυξη της περιοχής.

--
               

Επιτρέπεται η αναδημοσίευση μόνον με αναφορά  της ενεργής ηλεκτρονικής διεύθυνσης  του ιστολογίου παραγωγής- http://www.echedoros-a.gr
ΔΙΕΥΘΥΝΣΕΙΣ πηγών των δημοσιευμάτων, καθώς και τα πρωτότυπα κείμενα,  παραχωρούνται σε κάθε ζήτηση των υποστηρικτών-δωρητών του ΒΑΛΚΑΝΙΚΟΥ ΠΕΡΙΣΚΟΠΙΟΥ